tiistai 4. maaliskuuta 2014

Banaanivaahtista ja SUKLAATA - kotikutoiset JIMit

Uskokaa pois, on meillä muutakin syöty kuin makeaa! Tässähän kävi niin, että edellinen setti vaahtokarkkeja katosi kuin tuhka tuuleen - koura kaupalla, kuuman kaakaon tai jäätelön kera:) Viimeisen palan kohdalla perheen miehiltä tuli toive - LISÄÄ KIITOS ja tätäpä sitten syntyi.






KOTIKUTOISET JIMIT (42 patukkaa)

2dl vettä, 1rkl vaniljasokeria, 5dl sokeria, 1dl siirappia, ripaus suolaa, 2 munan valkuaista, 7 liivatelehteä, puolikas kypsä banaani ja 2 rkl sitruunamehua.

Lisäksi tarvitset tomusokeria ja suklaata (300g) kuorrutukseen 

* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
* Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, öljyä leivinpaperin pinta kevyesti ja tomusokerita
* Soseuta banaani ja sekoita joukkoon sitruunamehu

Sekoita kattilassa sokeri, siirappi, vesi ja ripaus suolaa. Keitä noin 12 minuuttia alle +120astetta. Digitaalinen paistomittari on hyvä apuväline.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista ylimääräinen neste liivatteista ja kaada päälle kattilan sokerikeitos sekä banaanisose. Vatkaa sähkövatkaimella noin 10 minuuttia eli niin kauan kunnes massassa on kunnolla kiipeävä sitko. Sekoita yhteen valkuaisvaahdon kanssa. Kaada massa pellille ja ripottele ohuesti tomusokeria pintaan. Anna tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Leikkaa vaahtokarkkipohja patukoiksi (öljytty veitsi helpottaa hommaa) ja sulata suklaa vesihauteessa. Ohuen suklaakuorrutteen apuvälineenä käytin silikoni-sutia.



6 kommenttia:

  1. Siis mitä, voiko Jimejä tehdä ihan itsekin...?! Wau!
    Meillä nuo Jimit olisi suuren suurta herkkua, ihan jo nimensäkin puolesta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi ja vieläpä tosi hyviä :) Kaupan Jimeissä oli ainesosissa omena-aromiakin....sitä en itse käyttänyt.

      Poista
  2. Voooiii eiiii.... Eihän tänne voi tulla enää yhtään katsomaan; aivan liikaa, aivan liian houkuttelevia herkkuja ;) Viisi kiloa lanteilla jo pelkästä kurkkaamisesta. Mutta kokeilulistalle menevät kyllä nämäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :) Simppeliä hyväskää, johon on helppo muunnella makujakin....

      Poista
  3. Tulin sitten kuitenkin uudelleen ;) ...ja joo, en malta pysyä poissa jatkossakaan... Mutta asiaan: sinua on juuri muistettu haasteella blogissani. Käypä ehtiessäsi katsomassa http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/03/ilmianna-kotisi-ikeat.html

    VastaaPoista