sunnuntai 26. tammikuuta 2014

MANGOpiirakkaa ja muita juttuloita...

Tänä aamuna mulla meinasi mennä aivan pasmat sekaisin....en tiedä miten tällainen ajatushärö oli päässyt käymään, että sitrushedelmät oli loppu! Olen startannut jokaisen aamun jo parin vkon ajan vastapuristetulla mehulla ja sitähän se kroppa huuteli tähänkin aamuun. Isäntäkin mulle jo vitsaili, että miten tästä nyt selvitään....no, en tiedä ;)

Muutoin tämä vuodenaika on sellainen, että 50% minusta elää tässä hetkessä ja toinen puoliska jo kovaa kyytiä keväässä. Tuli sitten kevät-kaipuuseen tehtyä yrttitikkuja. Tikut tein Fimoairbasic-massasta - ilmassa kuivuvaa eli ei tarvita paistoa. Valmiiden tikkujen pintaan suhautin sitten vähän valkoista mattasprayta, lisätäkseni kosteuden kestoa.

Kuluneen vkon aikana valmistui sitten toisetkin lapaset ja kolmannet on "tulilla". Mä olen tämän neuloosin kanssa täysin ONOFF-tyyppi, joko ei synny yhtään mitään tai....

MANGOPIIRAKKA

Pohja: 125g voita, 1dl sokeria, 1 muna, 21/2dl vehnäjauhoja, 1/2dl tummaa kaakaojauhetta, 1tl leivinjauhetta ja 2tl vaniljasokeria. Vatkaa muna ja sokeri, lisää joukkoon kaikki muu ja levitä taikina vuokaan. Esipaista pohjataikinaa 200 astetta ja noin 10 minuuttia.

Täyte: 2kpl tuoretta mangoa, puolikkaan appelsiinin ja puolikkaan sitruunan mehu. Ripaus vaniljasokeria sekä sokeria oman maun mukaan, 1/2dl Maizenaa, 3 munaa ja 1dl smetanaa. Kuori ja soseuta mango, lisää joukkoon mehut ja makutusaineet sekä Maizena sekoitettuna tilkkaan vettä. Keitä kattilassa sekoittaen kiehumispisteeseen saakka, anna jäähtyä ja sekoita munat sekä smetana joukkoon. Jatka piirakan paistoa 180 astetta ja noin 25 minuuttia. Tarjoa kylmänä.







3 kommenttia:

  1. Kiitos piirakkaohjeesta, sitä kovasti odotin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Ole hyvä :) tästä tuli mukava raikas piirakka.

      Poista