keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Jäätelön valmistusta ja tötterötouhuja

Poikanen sai kummitädiltään joululahjaksi OBH Nordican jätskikoneen ja kyllä on nyt sitten jäätelöä tehty! Itseasiassa jo niin monta kipollista, että olen ennättänyt luomaan yksinkertaisemman reseptin, jolla syntyy hyväskää. Jäätelön valmistus onnistuu ilman konettakin, mutta ottaa paljon enemmän aikaa.

Jäätelöstä saa helposti maidottoman vaihtamalla kerman esim. Oyetlyn kaurakermaan sekä halutessa kevyemmän korvaamalla puolet kermasta maidolla.

Mansikkajäätelö: 1dl mansikkasosetta (tuoreista tai pakastemansikoista), 1/2dl sokeria, 2tl vaniljasokeria sekä 2dl kuohukermaa. Sekoita ainekset keskenään ja kaada koneeseen.

Mandariinijäätelö: 1prk omassa mehussa säilöttyjä mandariineja. Soseuta mandariinin palat ja valmista muuten samoin kuin mansikkajätski.

Hyvää tuli myös omena-päärynäjäätelöstä. Siihen laitoin yhden omenan sekä päärynän, kuorittuna ja soseutettuna ja lisäksi hieman kanelia.

Jäätelötötteröt 10-12 kpl: 2dl sokeria, 1rkl vaniljasokeria, 3munaa, 150g sulatettua voita, 21/2dl vehnäjauhoja sekä 1dl vettä. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon muut ainekset. Paista normaaliin tapaan vohveliraudalla ja kääri jäähtymään kartion päälle. Lopputulos on hippasen verran rouheamman näköinen vrt kaupanvalmiisiin, mutta hyvää ja kopisevan rapeaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti