lauantai 9. maaliskuuta 2013

Viinitarhurin piirakka...

Tämän päivän menuu syntyi ajatuksesta - nyhjäise tyhjästä. Vallan italialainen siitä tulikin, niin makujen kuin reseptin syntymisenkin osalta. Perheemme makukriitikoille maistui ainakin :)

Pohja: 100g voita, 3dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa, 3 rkl vettä ja 2 dl emmental-raastetta

Täyte: 3dl kermaa, 2dl raastettua Viinitarhurin juustoa, 2dl yrttimaustettua tomaattipyrettä, 4 munaa, 1 sipuli, yksikyntinen valkosipuli, puolikas kesäkurpitsaa, noin 10 mustaa oliivia silputtuna, ripaus mustapippuria ja suolaa.

Pinnalle: tomaattia, pestoa ja oliiviöljyä

Valmista pohja, kuullota pannulla sipuli, valkosipuli ja kuutioitu kesäkurpitsa, mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa. Sekoita täytteen muut ainekset. Lopuksi koko keksintö kaikkineen taikinan päälle vuokaan ja uuniin 180 astetta ja 30 min. Tämän jälkeen laita pinnalle tomaatit, niiden päälle roiskotukset oliiviöljyä ja nokko pestoa joka tomaatille. Paista vielä 10 minuuttia uunissa.




2 kommenttia:

  1. Nam, tekisi tällaiselle toipilaalle hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piiras katosi kyllä nopeasti :) Parempia vointeja sulle!

      Poista