lauantai 20. helmikuuta 2016

PEKONIIN käärittyjä perunoita, kanaa ja kädentöitä

Eilen singahdettiin kaupungin yöhön  eli myöhäiseen iltaan, liikenteessä siis kaksi aamun virkkua ja illan torkkua, kokoonpanolla äiti&tytär <3

Kävimme Olavi Uusivirran keikalla Rytmikorjaamolla ja olihan energinen meininki! Olavin esiintyminen lavalla on jotain sellaista, jota ei voi hymyilemättä katsella :)


No, sitten yksi kuluneen viikon aterioista...

Tämä nyt on sinänsä ihan sivuseikka, mutta toisinaan postausten otsikointi on se haasteellisin osuus. Miten se nyt liittyy tähän ateriaan? Useammankin kerran valmistaessani kana-ateriaa on paketin kyljessä kuitenkin lukenut broileri.

Joskus sitä vaan tarttuu tällaisiinkin lillukanvarsiin. No, joka tapauksessa perheen äidille aivan samaa matskua - kukkoa tai kanaa - hieman eri tuotantolinjoista.

Tämä aihe ei puhuttanut itse aterialla. Pientä pulinaa syntyi kuitenkin siitä, että jätkänpätkän lautaselle nostin kuulemma perunat joissa oli vähiten pekonia!! Taas kerran tuli muistutus siitä, että miesten lautasella ei ole koskaan liikaa tiristettyä pekonia :D




KANAA vuohenjuustolla ja punasipulilla

1pkt hunajamarinoituja kanafileitä
1pkt tuoretta vuohenjuustoa
punasipulia
suolaa
ruokosokeria
öljyä

Tiristele paistinpannulla punasipuli-rinkulat, mausta suolalla ja ripauksella ruokosokeria. Kypsennä kanafileet pannulla "viittä vaille valmiiksi" puolin ja toisin. Asettele kanafileiden päälle vuohenjuustot ja punasipulit. Hauduttele kannen alla vielä miedolla lämmöllä tovi.






PEKONI-perunat

perunoita
paprikajauhetta
paketti pekoniviipaleita
suolaa

Mausta pestyt perunat paprikamausteella. Kierittele perunoiden ympärille pekoniviipaleita, mausta ripauksella suolaa ja paista uunissa 180-200 astetta noin 30-40 minuuttia (riippuen hieman perunoiden koosta)





Mun hlökohtainen kiintiö neuleita, villasukkia ja -lapasia jne. tuli tälle vuotta täyteen. Näinhän tämä etenee joka vuosi - neuloosi heräilee ensimmäisistä pakkasista ja hiipuu kevään lähestyessä. Tässä muutama tekeles kuluneelta talvelta.





Uusin IHANA-lehti tarjosi kuitenkin vielä sen verran inspiraatiota, että kävin hakemassa langat pariin tiskirättiin :D 


Mukavaa lauantaita ja viikonloppua <3


4 kommenttia:

  1. Paljon olet käsitöitä saanut aikaiseksi. Bamburättejä en olekaan vielä kokeillut.

    VastaaPoista
  2. <3

    ps. jos lankaa jää yli, niin munkin keittiöön yksi rätti mahtuu.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Mulla on työn alla musta, johon tulee itseasiassa kauniimpi tekstuuri...saat sen :)

      Poista