tiistai 2. helmikuuta 2016

Kirppis VINKIT ja löydöt sekä parit KALA-ateriat

Edellinen viikko teki taas niin hyvän mielen kirppari-käyntien jäljiltä!
Kauppakassiin on löytänyt tiensä topattu musta parka-takki (jota kukaan ei varmaan ole edes paljoa käyttänyt), yksi pellavasekoitteinen pöytäliina, sopivasti kulunut puukulho ja pisteenä iin päälle, Iso-Pahkalan keramiikkaa (kastikekulho).

Kaikki tämä tuli bongattua alle 15€:lla :D

Kuvien vuorelliset kumpparit ovat aikaisempaa secondhandia, Nokialaiset jostain 70-luvulta, muutamalla eurolla.



Minähän menen kirppareille useimmiten ilman mitään selkeää päämäärää/ajatusta siitä, mitä pitäisi löytää. Sama logiikka mulla tosin toimii myös ruokakauppaan mentäessä, tyylillä "jännä nähdä, mitä seuraavaksi syödään"


Jokunen TÄRPPI KIRPPAREILLE

* SISUSTUSTEKSTIILIT (esim. pöytäliinat, keittiöpyyhkeet ja viltit). Näiden tuotteiden kohdalla keskityn luonnonmateriaaleihin, kuten pellava ja villa.

* ASTIAT - Uskon sanontaan "Kattaus on puoli ruokaa". Jokaiselta löytyy varmasti jonkinlainen "perusastiasto", mulla se on valkoista Teemaa....mutta sitähän voi rikastuttaa loputtomiin ihan eriparisilla lautasilla, kipoilla ja kulhoilla.

* VALURAUTAISET paistoastiat (Kestävät käyttöä ja ovat niin vertaansa vailla esim. pihvien paistossa)















NOPEAT blinit (4-6:lle)

3dl piimää (tämän aineosan voi korvata kermaviilillä/ranskankermalla/smetanalla vaikka maitoon lantraten)
1 muna
2rkl öljyä
3dl vehnäjauhoa
1dl tattarijauhoa
2tl leivinjauhetta TAI 1tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

Sekoita kulhossa piimä, muna ja öljy. Sekoita keskenään jauhot, sooda tai leivinjauhe sekä suola. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi. Paista pannulla.


Blinien täytteinä savusiikaa, katkarapuja, punasipulia, suolakurkkua ja smetanaa. 






Noh...vielä syntyi ainakin yhdet palmikkolapaset. Tällä kertaa lankana Novitan Suomivilla.




LOHIKEITTO

600g ruodottomia lohifileitä
8 perunaa
2pss pakastevihanneksia/juureksia
n. 1 1/2L vettä
pari liemikuutiota (tähän käy oikein hyvin sekä kala- tai kasvisliemikuutiot)
2 1/2dl sipulikermaa
loraus öljyä
suolaa, pippuria ja tuoretta tilliä

Kuori ja kuutio perunat sekä lohifileet. Lorauta kattilaan tilkka öljyä ja kuullota siinä hetken aikaa kasviksia. Lisää joukkoon perunakuutiot, vesi ja liemikuutiot. Keittele miedolla lämmöllä (alhaisessa kiehumispisteessä) noin 15-20 minuuttia. Lisää joukkoon sipulikerma ja lohikuutiot. Anna keittyä vielä noin 5 minuutin verran, tarkista maku ja mausta tarvittaessa.



5 kommenttia:

  1. Minun kirppistelyt ovat lähteneet nihkeästi tänä vuonna käyntiin... Hyvät löydöt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppistely on kyllä niin tuuriluontoista hupia. Mulla alkaa olemaan vähän sellainen tilanne, että mitään ei tarvitsisi enää löytyä :)

      Poista
  2. Minun kirppistelyt ovat lähteneet nihkeästi tänä vuonna käyntiin... Hyvät löydöt :)

    VastaaPoista
  3. Voi kääk..sä oot tehnyt taas niin hyviä löytöjä!! Mä olen tänä vuonna käynyt vaan pari kertaa kirppiksellä, mutta ne on ollut täynnä vaan lasten vaatteita ja leluja. Ei siis ole tarttunut matkaan yhtään mitään... :/ Kirjoja yritän aina bongailla, etenkin pokkareita, ne kun on näppärä ottaa matkaan mukaan, mutta ei ole niitäkään tullut vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäisi alkaa kohta luopumaan toisesta päästä tavaroita, jotta saisin tilaa uusille löydöille. Kaikkea kun on jo vähintäänkin tarpeeksi ;) Nuo kirjat olikin hyvä muistutus...siitä onkin hetki aikaa, kun olen viimeksi kirjoja lukenut!

      Poista