Mun ruokapolitiikka on sellainen, että noin puolet viikon aterioista syntyy "ajatuksella" ja toinen puoliska siitä mitä kaapista sattuu löytymään = hävikkiruokaa tai osastoa nyhjäise tyhjästä (tiedostan kyllä, että tämä on suhteellinen käsitys).
Toinen määrittävä tekijä meillä on se, että yksi ja sama ruoka uppoaa hyvällä ruokahalulla max. kaksi päivää.
ETANA-VUOHENJUUSTO LÄMPPÄRIT (3:lle)
Maanantaisin meillä on ruokavarastot kaikista niukimmat. Kaapeista löytyy vähän sitä, tätä ja tota...mutta ei lähes mitään niin paljoa, jotta siitä saisi yksinään kylläiseksi tekevän aterian.
Haluatteko purkkihernekeittoa vaiko lämppäreitä randomina? Perheen miehet päätyivät lämppäreihin.
Maalaisleipää siivuina (vähän kuivahtanutkin toimii tässä reseptissä)
1prk (200g/125g) säilöttyjä etanoita
n. 30g voita tai Oivariinia
2 valkosipulin kynttä
100g kypsää vuohenjuustoa
1 kuutioitu suippopaprika
1dl juustoraastetta
loraus hunajaa ja ripaus mustapippuria
Siivuta leipä. Sekoita keskenään voi+valkosipulimurske. Kuutioi vuohenjuusto ja paprika. Valuta etanat.
Jaa etanat ja valkosipulivoi leiville. Asettele etanoiden väleihin vuohenjuusto-kuutiot. Lorauta pintaan hunajaa ja ripaukset mustapippuria. Ripottele päälle paprikakuutiot ja juustoraaste. Paista uunissa 200 astetta ja noin 10 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
KINKKU-PASTA teeleivillä (4:lle)
Yhden maanantain ateria on tämäkin. Kaapista löytyy paketti marinoituja kinkkusuikaleita, pastaa ja jotain muuta. Leivät on loppu :)
1pkt (300g) Poutun kermainen kinkkusuikale
1dl Aurakermaa
2dl Kevyttä ja paksua ruokakermaa
1 sipuli
kuutioitua paprikaa
siivutettuja kevätsipulin varsia
sinihomejuustoa murustettuna
loraus öljyä, ripaus mustapippuria ja suolaa maun mukaan
n.300g Penne Rigate (putkimakaronia)
Paista kinkkusuikaleisiin nätti pintaväri, lisää joukkoon kuutioitu sipuli ja paprika. Kaada joukkoon kermat ja kypsyttele lihoja miedolla lämmöllä.
Tässä kohtaa ehtii hyvin tehdä satsin TEELEIPIÄ.
TEELEIVÄT:
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2dl vettä tai maitoa
kourallinen juustoraastetta
2rkl öljyä
Sekoita kuiva-aineet ja juustoraaste, lisää joukkoon neste ja öljy. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperille. Paista 250 astetta ja noin 10 minuuttia.
KEITÄ pasta paketin ohjeen mukaisesti, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Pyörittele pastaa kattilassa sen verran, että pinta ehtii hieman kuivahtaa. Kaada pasta kastikeen joukkoon, kääntele niin, että kastike tarttuu kaikkialle. Murustele pintaan sinihomejuustoa ja ripottele kevätsipulirinkulat. Tarjoa teeleipien kera.
Tiistait meillä on aina sellaisia, että varsinainen ruoka on tarjolla vasta klo 21, jolloin perheen miehet kotiutuu treeneistä.
BROILERI-OHRATTO (4:lle)
500g hunajamarinoituja broilerin rintafileitä viipaloituna
reipas 1dl paprikakermaa
21/2dl kevyttä ja paksua ruokakermaa
2dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 kuutioitu sipuli
loraus öljyä
1 litra vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
Laita kattilaan loraus öljyä ja kuullota siinä nopeasti ohrasuurimot ja sipulikuutiot. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot. Kiehuta hiljalleen kypsiksi.
Paistele sillä välin pannulla broiskuviipaleet, kaada joukkoon kermat ja hauduttele hiljalleen.
Broisku-ohratto meillä tarjoiltiin makean suippopaprikan ja rucolan versojen kanssa. Kyytipoikana leipää vuohenjuustolevitteellä.
Vähintään kerran kuukaudessa on saatava kunnon pihviateria.
HYVÄN PIHVIN SALAISUUDET(naudan sisäfilee):
1. Hyvä raaka-aine (ei löydy koskaan edullisesti, mutta siitä kannattaa maksaa)
2. Aika - anna pihvivärkkien pötkötellä huoneenlämmössä ainakin pari tuntia
3. Yksinkertainen maustaminen (suolaa ja mustapippuria puolin ja toisin)
4. Paras paistoastia on valurauta-pannu (varaa riittävän kuumuuden)
5. Käytä paistamiseen öljyä (kestää kuumuutta) + voita vasta makua antamaan
6. Haluttu kypsyysaste - älä paista liian kuivaksi!!
VERINEN - paistoaika 1-2 minuuttia/puoli
ROSEE - paistoaika 2-3 minuuttia/puoli
KYPSÄ - paistoaika 4-5 minuuttia/puoli
Pihvien lisukkeina bataattilohkoja uunissa. Kuori ja lohko bataatti, pyörittele lohkot öljyssä ja paista 200 astetta ja noin 30 minuuttia. Mausta.
Viimeinen, muttei suinkaan vähäisin on yksi parin pvän ateria.
JAUHELIHA-PERUNASOSEvuoka. Tämän tein suurinpiirtein HOOKOON reseptillä, joten en rustaa siitä sen kummempaa reseptiä.
Mun sormet syyhyää jo odottaen huomista!! Ostin tori.fistä jotain, josta kerron myöhemmin :)
Hei! Marraskuussa 2013 olet nikkaroinut penkin. Voisiko siitä saada tarkempia tietoja: miten tekeminen onnistuisi?
VastaaPoistaMoikka :) Antaisin mielelläni tarkemmat ohjeet, jos tekisin penkin toisella kertaa samalla tavoin. Hyvinhän tuo tuossa nököttää, mutta kaikilta ratkaisuilta ei ole "esteettisin" ;)
Poista