sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kirppistelyä, ruokaa ja sisustusjuttuja

Mulla on ollut viimeiset pari päivää päällä kodin puhdistus/karsintavaihe. Siis se sellainen, kun talven "roinista" täytyy päästä eroon, jotta keväälle/kesälle löytyy tilaa!

Homma siis starttasi meidän olkkarin parista kulmasta. Ensimmäinen kuva on meidän karvattien pötköttely-paikasta.

Mähän ostin koirille noin puoli vuotta sitten lampaantaljat. Jokainen koiranomistaja tietää, miltä ne tässä kohtaa kevättä näyttävät. Vaihtoehtoina taljoille oli siis joko roskis tai pesu koneessa!!

Päätin umpata taljat pesukoneeseen. Villapesulla 30 astetta, kuivatus laakatasolla + villan harjaus. Näillä toimenpiteillä onnistuin pelastamaan taljat korien käyttöön. Villa valkeni, mutta taljan nahka myös hieman "korppuuntui"......en siis suosittele tätä toimenpidettä hienoille sisustus-taljoille, mutta koirille näistä tuli edelleen kelvot :)
Käväisin vkolla SPR:n kirppiksellä - päämääränä ei mitään tiettyä hankintaa. Eikä ainakaan riisipaperi-valaisinta....joita on ollut ja joita en kuvitellut enää koskaan hankkivani :D

No, kuinkas kävikään! Tuollahan tuo 1€:n hankinta killuu nyt olkkarin katossa :) Koukutuin tuohon litistettyyn muotoon ja olen edelleen tyytyväinen.
Ja mitä muuta? Mä kuljen aina silloin tällöin kaupunkiliikenteellä töihin ja kotiin. Työpäivän jälkeinen 40 minsaa, ennen kuin bussi lähtee, maksaa mulle aika usein enemmän kuin 2€. Halvemmaksi tulisi päräyttää taksilla kotiin!

Mun pysäkki on Anttilan kupeessa ja vkon saldona yksi ihana kori, puuvillainen viltti -50% alella sekä yksi uusi matto.
Matto tuli kyllä tarpeeseen! Meillä oli aiemmin työ/vierashuoneessa Annon Lankku-matto...ei toiminut, koska tässä samaisessa kämpässä mies kulkee usein kengät jalassa. Nyt mua huvittaisi laittaa tuo virattomaksi jäänyt Annon Lankku meidän olkkariin....sopisi sinne kivasti, mutta tokkopa se sielläkään yhtään puhtaampana pysyisi koirantassujen jäljiltä.

Annon matto se on tämä uusikin. Mallia ULAPPA. Paksu puuvilla-juutti matto (140 x 200) farkku-ruuduin.
Eilen tuli laitettua kevään ensimmäinen ruoka ulkotulella. Eihän tuolla mitenkään erityisen lämmin ole, mutta pihatakan äärellä tarkeni aivan mukavasti.

Ateriaksi söimme grillattua siikaa (mausteina ainoastaan suolaa ja pippuria) sekä pintaan loraus juoksevaa oivariinia, jotta kalat eivät tarttuneet halsteriin kiinni.

Kalan kyytipoikina varhaisperunoita, jotka eivät tosin olleet kotimaisia, mutta kalan kanssa maistuivat tosi hyvältä :) + salaattia, kermaviilikastiketta ja leipää.
Tämä ilta kuluukin tiiviisti telkkarin äärellä vaalitulosten parissa....vähän meinaa oikein jännittää, kuinka tulee käymään.

2 kommenttia:

  1. Heh naurattaa, mä muistan kun muutettiin isojoenk.lta ja riisipaperilamput piti heittää pois :D voihan, kalaa ja uusiaperunoita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :D Näin se mieli muuttuu....koskaan ei pidä sanoa - ei koskaan. Kala ja uudetperunat maistuivat kyllä hyviltä ja jotenkin niin kesältä :)

      Poista