sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

DIY seinävalaisin, ruokaa ja jotain muuta


Hommat ei aina suju kuin Strömsössä :) Mulla oli vkonlopulle lamppu-projekti. Perjantaina tein betonivalun lasiastiaan ja lauantaina totesin, että se on kaikesta öljyämisestä huolimatta jämähtänyt totaalisesti kiinni. Homman hävikkinä meni siis yksi maljakko......oli siis aika vaihtaa suunnitelmat :)
SEINÄvalaisin

Yksi mäntyinen hyllynpidike, joka sai pintaansa mustaa ja valkoista maalia
Valonlähde Clas Ohlsonilta
Minkkiverkkoa
Paperipussi
Pala säkkikangasta
Liimaa, maalia ja lankaa
Porakone, sivuleikkurit, sakset ja silmäneula
Valaisin siis rakentui loppukaiken reseptillä - sitä, tätä ja tota. Vähän tarvitsin miehenikin apuja...siis tuohon valonlähteen purkamiseen / kokoamiseen. Häneltä löytyy sähköluvat isompiinkin laitoksiin.

Lauantaina nautiskeltiin SPV:n voitosta!! sekä hyvistä pöydän antimista. Kotikatsomossa tosin yksi mökötti - siis meitin Kyllikki <3
Ateriaksi söimme naudan paahtopaistia ja tiristettyjä kasviksia, juureksia ja vihanneksia sekä gratinoituja vihersimpukoita. 

Tein ensimmäistä kertaa vihersimpukoita pakastemateriaalista. Resepti on suoraan bloggarilta KAIKKI ÄITINI RESEPTIT. Suosittelen....edullista, helppoa ja hyvää!Ja mitä muuta.....koulin paprikan taimet ja letittelin ruukkunarsissit kuivumaan (istutan sitten syksyllä ne puutarhaan)
Sitten vähän HISTORIAN havinaa. Siirsin VITRIINI-KAAPPIIN kuuden hengen tee/kahviastiaston. Nämä käsinmaalatut astiat ovat häälahja jo edesmenneeltä Allilta - neidiltä, joka toimi aikoinaan mm. presidentti J.K Paasikiven (1946-1956) henkilökohtaisena sihteerinä. 
Viikko takaperin kävimme äitini luona "Petoperällä". Hän antoi meidän juniorille kiikarit - vuodelta 1968. Nämä kiikarit ovat siis jo edesmenneen isäni <3 palkinto pilkki-kisoista. Hän oli intohimoinen kalastaja :)
Tästä päästäänkin sujuvasti siihen, että EDUSKUNTAVAALI-äänestys on alkanut. Toivottavasti mahdollisimman moni antaa äänensä - sillä on oikeasti merkitystä! 

Mun ehdokas on selvä.....kuvatkoon sitä tämä kotimainen makaronilaatikko pienellä tvistillä - sipulikermaa, basilikaa, fetaa ja hunajaa.
Mukavaa alkavaa viikkoa jokaiselle!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Tuosta tuli loppukaiken aivan kiva vaikkei mun alkuperäinen ajatus mennyt aivan putkeen ;)

   Poista
 2. Voih, mikäs Kyllikin oli saanut noin möttöllensä, voittiko väärä joukkue? ;) Upea lamppu ja ihania ruokia taas! Olette kyllä aikaansaapaa ja idearikasta porukkaa, ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anu :) Kyllikki oli mökötystuulella siitä syystä, että arvon nti joutui jäämään tämän rouvan kanssa kotiin......Kylleröisellä on ollut "se aika vuodesta" ja se on saanut kulkea miehen mukana viimeiset kolme viikkoa töissä.....paitsi lauantaina, kun Marko lähti kuvaamaan tuota peliä. Karvaladyn huvitus loppui siihen :D

   Poista