sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

KYNSILAKKA marmoroidut munat, RUOKAA JA kevättä

Blogimaailma on mukavan inspiroiva! Kynsilakka-marmorointia olen ihaillut useammankin kynsissä. Sanna, blogista Syvältä , oli tuunaillut samalla tekniikalla keraamisen ruukun uuteen kuosiin ja hänen innoittamana meillä väkerreltiin munankuoria.

Tämä oli mukavan keväistä puuhaa lapsen kanssa. Jopa meidän nuori mies - 10v, innostui tekemään omansa.




MUNANKUORIEN MARMOROINTI kynsilakalla

1. Tyhjää raa`at kananmunat (Reiät päihin ja puhallus tyhjäksi)
2. Laita kertakäyttö-astiaan lämmintä vettä
3. Tiputa veteen kynsilakkaa tippoina
4. Siinä kohtaa, kun kuosi on halutunlainen - upota muna ja anna kuivahtaa







Eilinen ruoka syntyi nuoren miehen toiveista. Meillä oli siis illallinen kahden kesken. Hän sai valita neljästä raaka-aineesta (joita kaapista löytyi) kaksi. Vaihtoehtoina oli liha, kana, kampasimpukat ja etanat.

Jätkänpätkä päätyi kampasimpukoihin ja etanoihin, joten meillä syötiin kampasimpukka-risottoa ja etanoita leivän kera.



KAMPASIMPUKKArisotto tehtiin MAKU-lehden ohjein KLIK ja ETANAT yksinkertaistaen VALION reseptillä KLIK




Mulla ei ole edelleenkään donitsivuokaa, jotka tuntuu olevan kaikkialta loppu. Innostuin reseptistä - DONITSIT UUNISSA.

Donitsi ei ole donitsi ilman reikää, joten turhamainen minäni bongasi loistavan vinkin bloggarilta SUKLAAPOSSU - homma siis hoitui paiston jälkeen OMENAPORALLA :D


Muutoin donitsit valmistuivat Kinuskikissan ohjein KLIK






Viikonlopun sää on innoittanut kevään purkituksessa. Minä toivon, ettei kovin kovaa takatalvea tulisi....näin olisi niin hyvä <3 Kivaa sunnuntaita jokaiselle :)

4 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä ihan mahtava poika ♥ - kysyn vaan että kuinka moni kymmenvuotias söisi kampasimpukoita ja etanoita...?! Rehellisesti sanottuna, en minä ainakaan olisi tuon ikäisenä syönyt, nyt kylläkin maistuu! ☺
    Mulla on uuni donitsit vielä testaamatta, vaikka kaapista löytyy donitsipeltejä kaksin kappalein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo nuori mies sellainen kullanmuru <3 Itsekin olen syönyt etanoita ja kampasimpukoita vasta aikuisiällä. Etanoita ekan kerran, kun pääsin työreissulla tutustumaan Ahvenanmaalla sellaisen karhean merimiehen ylläpitämään etanafarmiin. Nuo uunidonitsit katosivat nopeasti, joten testaa ihmeessä :)

      Poista
  2. Mulla käväsi myös mielessä nuo pääsiäismunat. Ai että, nämä teidän ruokajutut on aina ihan kidutusta, siis hyvässä mielessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sanna idiksestä, näitä oli mukava tehdä ja vielä mukavampaa oli se, että tuo juniorikin innostui touhuilemaan :)

      Poista