sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Välipalaa

Heippatirallaa pitkästä aikaa!.....ainakin itsestä tuntuu siltä, kun edellisestä kerrasta on taas vierähtänyt viikko :) No, saattepa nyt samalla kertaa koko viikon välipala-kattauksen tai siis osan siitä. Meillähän homma menee niin, että perheen miehet pitävät huolen siitä, että aina löytyy jotain purtavaa. Saan siis maininnan alta aikayksikön, jos varastot alkaa ehtymään :D

Anun blogin inspiroimana KLIK löysin myös Novitan Bambu-langan.....siis löysin vasta nyt! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ensi töiksi tuli tehtyä tiskirätti ja koska langassa on aivan ihana "tuntu", aloitin jo neuleenkin.

Tänään keittiö muuttuu hetkeksi miesten valtakunnaksi. Tämä tapahtuu aina silloin, kun reseptit ovat lähtöisin Italiasta. Meidän keittiössä syntyy kaupungin parhaat pizzat - maukkaat ja ohuen ohuet - isännän toimesta.

Mukavaa sunnuntaita teillekin :)



Mansikkasmoothie, yksinkertaista ja aina maistuvaa. Maustamatonta ja rasvatonta jogurttia, mansikoita ja makeutusta.
Sain tyttäriltä joululahjaksi uudet aamiaistarjottimet :) Meillä niin aamu-kuin iltapalatkin nautitaan näistä...näin on tehty jo viimeiset 15 vuotta. Ilman ei pärjättäisi, näihin mahtuu kivasti koko kattaus.


























Suklaakiisseli: 2 litraa maitoa, 1dl tummaa kaakaojauhetta, 1dl maitokaakaojauhetta, 1dl ruokosokeria, 1rkl vaniljasokeria, 2 munaa ja 11/2 dl perunajauhoja. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää vatkaten kylmään maitoon, lisää munat ja lämmitä koko ajan hämmentäen, kunnes kuplahtaa.




























Olen tehnyt mysliä useammallakin tapaa, mutta tämä on nyt jo toinen setti Anun postaamalla reseptillä, hieman muokaten kaapista löytyviin aineksiin.

1pkt kaurahiutaleita, 1/2dl pellavansiemeniä, 2dl cashew-pähkinöitä ja saman verran saksanpähkinöitä, 2dl kuivattuja luomubanaaneja sekä 2dl pakastekuivattuja mansikoita.

Sekoita kaurahiutaleet, pellavan siemenet ja pähkinät keskenään. Kiehauta kattilassa 3dl vettä, 2dl ruokosokeria ja 1rkl vaniljasokeria. Lisää joukkoon 2dl öljyä ja 1rkl suolaa sekä noin 1tl kanelia. Sekoita neste kaurahiutale-siemenseokseen. Levitä massa uunipellille....tähän määrään tarvitsee 3 peltiä. Paista 150 astetta ja noin tunti vartin välein käännellen. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon banaanit sekä mansikat.
























Porkkanasämpylät: 5dl vettä, 3 porkkanaa keitettynä ja soseutettuna, 1 rkl siirappia, 2tl suolaa, 1pss kuivahiivaa, 2 dl ruisjauhoja, noin 12 dl vehnäjauhoja sekä 100g voita. Lämmitä vesi +42 astetta, lisää joukkoon kuivahiiva, mausteet sekä porkkanasose ja jauhot vaivaten. Lisää lopuksi pehmennyt rasva ja anna kohota tuplaten. Vaivaa taikinasta kuplat pois ja leivo sämpylöitä. Anna kohota ja paista 225 astetta ja noin 12 minuuttia.



4 kommenttia:

  1. Ihanan värisiä lankoja olet löytänyt! Vaikka juuri postasin, etteivät puuterisävyt ole vielä uponneet, niin tuo vaaleanpunainen lanka on niin herkullisen väristä, että täytyy ehkä käydä hakemassa sitä ja kaivaa puikot taas esille. Inspiraatio pyörii näköjään meidän välillä edestakaisin ;) Toisaalta, sehän tässä blogimaailmassa on yksi parhaimpia juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta...kaikki kivat idikset arkirumban rullaukseen ovat niin tervetulleita! Tuo pinksu lanka ja vielä ruusutkin....isäntä totesi, että nyt mä olen kipeä :D

      Poista
  2. Sulla on ihana ja inspiroiva blogi! Oon jo jonkin aikaa ihastellut näitä postauksia ja noita ihania ruttunaamoja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista! Kiva kuulla, että olet viihtynyt :)

      Poista