sunnuntai 16. helmikuuta 2014

SuklaaPUFFET ja sunnuntai

Taas kerran on vkonloppu vierähtänyt vikkelään! No, jaksaa ja jaksaa.....vielä viisi työpäivää ja sitten meillä poikasen kanssa alkaa LOMA :) Tein ensimmäistä kertaa puffet-jäätelöitä ja mitä niistä nyt voisi sanoa...olisi kannattanut tehdä samantein tuplasatsi, katosivat nopeasti parempiin suihin.



SUKLAISET PUFFET-JÄTSKIT

Pohja: 65g voita, 1dl sokeria, 1/2dl siirappia, 2 munaa, 1 3/4 perunajauhoja, 3/4dl tummaa kaakaojauhetta, 1tl leivinjauhetta, ripaus suolaa, 1rkl vaniljasokeria.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää siirappi ja munat. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 astetta ja noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Suklaajäätelö: 2 munaa, 2dl kermaa, 1/2dl tomusokeria, 1rkl vaniljasokeria ja vajaat 1/2dl tummaa kaakaojauhetta. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, kaakaojauhe ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki kolme vaahtoa käännellen sekaisin.

Leikkaa kakkupohja kahtia, levitä toiselle puoliskalle jäätelömassa ja laita toinen pintaan. Sitten vaan koko keksintö pakkaseen.

Kinuskikissalta löytyy lisää monensortin makuvariaatioita http://www.kinuskikissa.fi/piparnakkelit/




SITRUUNAINEN VUOHENJUUSTOPASTA 4-6:LLE

400g spaghettia, 1dl hienonnettua lehtipersiljaa, 1 pieni sitruuna, 3 valkosipulin kynttä, loraus öljyä, 2 1/2dl ruokakermaa, 1/2dl ruokosokeria, mustapippurirouhetta, suolaa ja 200g vuohenjuustoa.

Keitä pasta kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Kuullota öljyssä hienonnettu valkosipuli, lisää joukkoon ruokosokeri ja kerma, keitä kasaa miedolla lämmöllä hetken. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää pannulle silputtu lehtipersilja, sitruunan mehu sekä kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele tarjolle niin, että murustelet vuohenjuustoa kerroksittain pasta kanssa. Kaada kastike pintaan ja kääntele se kevyesti pastan joukkoon. Laita pintaan loput vuohenjuustot.




Hunajaisten olutsämpylöiden reseptin nappasin sellaisenaan Alkon reseptiarkistosta, löytyy Etiketin lisäksi myös täältä KLIK


Muutoin onkin pari päivää vierähtänyt käsitöiden parissa. Hajoaako teillä muilla tämän päivän farkut "käsiin" hieman liian nopeasti vai onko tämä vaan meidän perheen ongelma?? 


Mukavaa alkavaa viikkoa teille ja meille, nautitaan vielä hetki sunnuntaista <3 

2 kommenttia: