sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

AppelsiiniSORBETTIA melonin kuorissa

Huh hellettä! Koko vkonlopun on pidellyt +30 asteen lämpötiloja, joten kroppa on huudellut lähinnä kylmien ja kevyiden purtavien perään.

Appelsiinisorbetti melonin kuorissa (4:lle)

1 cantaloupe meloni
4 appelsiinia
ripaus vaniljasokeria

Halkaise meloni kahtia ja koverra hedelmälihat talteen (salaattia varten). Purista appelsiinimehu ja mausta vaniljasokerilla. Kaada mehu melonikulhoihin ja pistä pakkaseen jäätymään 2-3 tunniksi. Kun sorbetti on jäätynyt, halkaise melonin puolikkaat kahtia. Tarjoa heti.

Tällä samalla idealla sorbetin voi toteuttaa millä tahansa marjoilla ja hedelmillä, aivan maun mukaan.




Feta-melonisalaatti

1 cantaloupe meloni kuutioituna
vesimelonia kuutioituna
puolikkaan sitruunanmehu
fetaa
ripaus mustapippuria
mintunlehtiä

Kokoa salaatti ja tarjoa kylmänä.


4 kommenttia:

  1. Mitä teillä koirat meinaa tästä kuumasta kelistä..? <3 Meillä tuo pentu on tosi herkkä tälle kuumalle ilmalle... :/ Mieluiten hän olisi vaan sisällä ilmalämpöpumpun alla ja kun ilta tulee ja vähän ilma viilenee, niin sit mennään pihalla taas sata lasissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin tuo ilmalämpö-pumppu on näiden helteiden pelastus ja pidempi aikainen ulkoilu koirien kanssa suuntautuu järvelle uimaan. Juuri sieltä saavuttiin, pääsivät reippaat pari tuntia riekkumaan :)

      Poista
  2. Hauska idea tuossa sorbetissa! Näillä keleillä maistuisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Lämpöä on kyllä piisannut! Nuo cantaloupet on sopivan kokoisia neljälle per syöntikerta ja kestävät hyvänä pakastamisen :)

      Poista