tiistai 29. huhtikuuta 2014

Blinejä, savusiikaa ja juttuloita

Huominen päivä vielä työn äärellä ja sitten neljän päivän vapaat...tulee ihan tarpeeseen :) Meikäläisen kaukoputki on ollut melko intensiivisesti vapaa-ajan osalta piha-projektin äärellä ja kyllähän se on jo edistynytkin! Nyt saatte siitä vain pieniä nurkka-paloja maistiaisiksi ja loput sitten myöhemmin. Muttapa mutta, ensiksi vähän ruokaa :)

Blinit 15kpl:

2prk (a´150g) bulgarianjogurttia
1/2pss kuivahiivaa
2dl tattarijauhoja
1tl sokeria
1dl maitoa
1tl suolaa
2rkl voita
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jogurtti +42 astetta. Sekoita joukkoon kuivahiiva, jauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota tunnin tai toisenkin. Vatkaa munan valkuainen vaahdoksi ja ota keltuainen talteen. Lämmitä maito ja voi kattilassa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Paista blinit keskilämmöllä puolin ja toisin.






Blinien lisukkeina tällä kertaa savusiikaa, katkarapuja, sipulia, paprikaa, herneenversoja, sitruunaa, smetanaa ja vihreitä papuja.




No, sitten tämä piha-projekti! Klapien teko on maailmasta kuivinta hommaa, hidasta ja tylsää.....mulle siis jotain, jonka kanssa pitää oikein ottaa ryhtiliike, että jotain syntyy. Kyllähän tämä kuntoilustakin käy, mutta paras motivaattori jokaisen pöllin kohdalla oli kuitenkin ajatus tunnelmasta :)



Piha-projektin kovimmat rakenteet ja rakennelmat ovat jo paremmalla puolella - osa puistakin jo löytänyt paikkansa. Vielä vähän jotain pitää silläkin rintamalla duunailla ja jos sitten jo vkonloppuna pääsisi jonkin sortin viimeistelyjen äärelle.....tyynytkin alkavat olla jo ommeltuna :)






Nyt meikäläinen rientää Pukumiesten pariin :)

4 kommenttia:

  1. Ihania blinejä. Erehdyin taas lukemaan blogiasi aivan liian nälkäisenä... Melkoinen puusavotta teillä! Mielenkiinnolla jään odottelemaan minkälaisia projekteja saatte pihalle valmiiksi. Iloista vappua ja leppoisaa lomaa!

    VastaaPoista
  2. Mukavia vapaapäiviä & hauskaa vappua!!
    Siellä on oikein ahkeroitu. Meillä on onneks appiukko käynyt tekemässä klapeja, itsellä ei kyllä aika olis riittänyt millään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukavaa Vappua sinnekin :) Toi klapi-projekti oli kyllä niin syvältä ja poikittain ;)

      Poista