sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Viikon RUOKALISTA

Kuten jo aiemmin teille mainitsinkin - on meillä muutakin syöty kuin makeaa :) Nyt saatte sitten kerta rysäyksellä kattauksen koko viikon pöperöistä.

HAPANKORPPU-paneroidut KALAPUIKOT kera PORKKANAPIHVIEN

Kalapuikot: 400g pakasteseitiä, 150g hapankorppuja, 2 munaa, suolaa ja valkopippuria.
Hienonna hapankorput jauheeksi ja laita jauheen joukkoon ripaus suolaa ja valkopippuria. Leikkaa kala puikoiksi. Pyörittele puikot ensiksi hapankorppu-seoksessa ja sitten muna-astiassa ja vielä viimeinen pinta hapankorpussa. Paista öljyssä tai voissa pannulla kypsiksi.

Porkkanapihvit: 500g porkkanoita, 2 sipulia, 50g hapankorppuja jauhettuna, 3 munaa, suolaa, hunajaa sekä ripaus muskottipähkinää. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, silppua sipulit ja lisää lopuksi joukkoon kaikki muu. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla nätti väri puolin ja toisin. Jälkikypsennyksen tein uunissa 180 astetta ja noin 20 minuuttia.

Kylkiäisenä tällä kertaa salaatti ja simppeli kermaviili-kastike sekä mozzarella-pötiköitä :D






KANA-salaatti

4 paistettua rintafilettä, valkosipulivoissa tiristettyjä leipäkuutioita, paahdettuja pinjansiemeniä, salaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia ja kevätsipulia.



KILO nauta-sikaa pulliksi KLIK

Ensimmäinen ateria lihapullien kanssa oli raaoista peruna-ja bataattikuutioista kera sipulin paistettu pyttäri.

Toisena päivänä jatkojalostus lihapulla-pastaksi, siihen käytin 800g tomaattimursketta, ruokosokeria, suolaa, mustapippuria sekä yrttejä. Pastan ja lihapulla-tomaattikastikkeen kylkiäisenä fetaa ja kevätsipulia.




LASAGNELLA mentiin pari päivää ja resepti suurinpiirtein paketin kyljessä löytyvästä ohjeesta.



SUSHIT meillä tehdään aina suurinpiirtein näin KLIK



Helpot, maukkaat ja nopeat juustosarvet ILTAPALANA - reseptin nappasin täältä KLIK, sitä hieman mukaellen kaapista löytyviin aineksiin.


Meillä uppoaa hedelmät parhaiten, kun ne on valmistettu helpoksi syödä tai juoda. Ananakset olivat tarjouksessa, joten tuli tehtyä hedelmäsalaattia.


Mukavaa sunnuntaita....mitähän sitä tulevalla vkolla syötäisiin :)

4 kommenttia:

  1. Kiitos ideoista! Noita kalapuikkoja täytyykin kokeilla. Vastapainoksi tekisi aivan hiiiiirrrrrmuisesti mieli sushia. Lurps. Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) ....arkiruoanlaitto on aina toisinaan sellaista, että meinaa ideat loppua....siis ideat, joiden äärellä homma on itselle mielekästä ;)

      Poista
  2. Meilläkin syödään tällä viikolla kalapuikkoja. Niin kauan tehnyt mieli juuri noita itsetehtyjä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehden ovat kyllä hyviä ja koostumuskin ns.kalaa eikä mitään "massaa".

      Poista