sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

DIY munille kori ja parit pöperöt

Jotenkin on taas ollut niin sata rautaa tulessa! Puutarha-projekti odottelee hippasen verran keväisempiä kelejä ja sitä varten tuli hankittua rullallinen katiska-verkkoa - kuivalle maalle.

Sivutuotteena sitten syntyi odotellessa munille uusi kori. Mulle kananmunat ovat vähän kuin kimppu tulppaaneja :) Munakori oli nopea projekti, vaati käynnin isännän työvermeillä - sieltä löytyy kaikki mahdollinen tarvittava tämän rouvan tarpeisiin. Tällä kertaa riitti sivuleikkurit, muuta ei tarvittu. Sitten vaan niks, naks ja poks.








Pihaprojekti on jo paperille piirretty, siitä noin puolet syntyy kierrättäen. Mun sormet syyhyää niin lujaa tuon projektin pariin! Siitä tulee hyvä, kun vain pääsen toimiin :)





KANARISOTTO pekonilla ja vuohenjuustolla 4:lle

3dl risottoriisiä, 2 sipulia, 3 valkosipulin kynttä, 1/2dl valkoviiniä, 400g hunaja- kanasuikaleita, 1pkt pekonikuutioita, litran verran kanalientä, 1dl kermaa, 2 dl raastettua parmesaania, paketti vuohenjuustoa, kevätsipulin varsi, öljyä, suolaa, mustapippuria ja hunajaa.

Kuullota sipulit öljyssä, lisää riisi ja pyörittele sitä hetki. Lorauta mukaan viini. Lisää kanaliemi erissä ja paista sillä välin kanat, pekonikuutiot ja vuohenjuusto. Kun riisi on valmista, lisää joukkoon kerma ja mausteet sekä parmesaaniraaste, kanat ja pekoni. Asettele tarjolle ja ripottele pintaan kevätsipulit ja tiristetyt vuohenjuustot.





VANILJA WIENER-pitkot (2 kpl)

21/2 dl maitoa, 1pss kuivahiivaa, 1/2tl suolaa, ripaus kardemummaa, 3/4dl sokeria, 1 muna(josta puolet käytetään vaniljakastikkeeseen), noin 7dl vehnäjauhoja ja 75g voita. Lämmitä maito +42 asteiseksi, lisää kuivahiiva, mausteet, muna, jauhot ja sulatettu voi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota.

Vaniljakiisseli: 2dl maitoa, 11/2dl rasvatonta luonnon jugurttia, puolikas munasta, 21/2rkl perunajauhoja,  1/4dl sokeria ja 3tl vaniljasokeria. Sekoita ainekset kylmänä keskenään, kiehauta sakeaksi sekoittaen ja anna jäähtyä.

Kauli taikina suorakaiteeksi, jaa kahtia ja rullaa reunat. Anna kohota vielä tovi. Täytä vaniljakastikkeella. Itse laitoin pintaan vielä noin 1dl verran mansikkatuoresosetta. Paista 225 ja noin 12 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Hieno kori syntyikin! Ei olekaan aikoihin tullut käytettyä kanaverkkoa mihinkään, ennen se oli yksi lemppareista. Vitsi kun olisikin pihan suhteen yhtä selvät sävelet kuin siellä, minulla ei asiaa paljon auttanut edes pieni puutarha kurssi alkukeväästä. Sinulle olisi haaste odottelemassa, tartu jos innostut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mun haaste pihan kanssa ovat koirat, jotka tekevät silppua kaikesta hetkessä.....

      Poista
  2. Miten mulla on mennyt näitä sun postauksia ihan ohi... Ihana tuo munakori! Miten sait verkon saumakohdan menemään nätisti? Muotoilin joulun alla kartiokuusen pohjaksi kanaverkkoa ja sen saumasta tuli - miten sen nyt nätisti sanoisi - aika mielenkiintoinen. Onneksi jäi käpyjen alle. Verkkoa olisi tuossa terassilla vielä reilusti, joten otan mieluusti kaikki vinkit sen käyttöön vastaan :) Ja joo, onnellinen olet kun pihan suhteen on selvät sävelet. Mä en tiedä mistä alkaisin ja vielä pahempaa, miten ;) Intoa on kyllä, mutta taidoissa on toivomisen varaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakori-projektissa ei tarvinnut verkkoa "muotoilla", se syntyi suorista kappaleista. Leikkasin liitoskohdan yhden verkkorivin verran ylikulkemaan ja sitten taittelin vaan rautalangan päät sitomaan koko hässäkän kasaan.

      Poista