sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Lumella...

Tänään on ollut ihanan keväinen talvipäivä! Muutama tunti vierähti paikallisessa laskettelukeskuksessa. Mulla tuo mies on syntynyt lumilauta jalassa, mutta nyt halusi sitten siihen ryhtyä tuo poikanenkin ja hyvinhän homma sujui. Seuraavalla kerralla kera laudan olen kyllä minäkin!





Suklaiset herkut...

Eilen oli sitten pakko saada suu makeaksi näillä suklaisilla herkuilla - suklaamarengilla. Nämä on kyllä syntisen hyviä....resepti on suoraan Sarpun arkistoista, ainoastaan tumman suklaan vaihdoin maitosuklaaseen. Mitenkään erityisen kauniita en saanut näistä tulemaan ja se taitaa johtua siitä, että sekoitin suklaata valkuaisvaahtoon aivan liian tehokkaasti :)







lauantai 2. maaliskuuta 2013

Ravioli con ripieno di ricotta e prosciutto...

Tämä annos on 4:lle pääruokana kera alkupalan. Täyte ei kaikkineen mennyt kyllä ravioleihin, joten täytyy taikoa siitä jotain huomenissa. Pasta on yksi niistä harvoista, joiden kohdalla ajattelen, että kaupasta saa valmiina...eikä oikeastaan menetä maussakaan juuri mitään! No, hyvää tämä oli, mutta vähemmälläkin askartelulla voisi päästä ;)
4dl puolikarkeita vehnäjauhoja, 2 munaa, 1 rkl öljyä ja suolaa



Täyte: 200g ricottaa, 35g gruyerejuustoa, 40g prosciuttoa, 40g keittokinkkua, 1dl parmesaania, 1 muna, 2 keltuaista,         1rkl hienonettua persiljaa, suolaa, mustapippuria ja muskottipähkinää.




Kastike: 5dl kanalientä, 2rkl vehnäjauhoja, 25g voita, 1/2dl kermaa, 1rkl persiljaa, parmesaania, suolaa, mustapippuria.
Pinnalle raastettua parmesaania ja silputtua persiljaa.

Etanat...

Tämä maistuu meillä alkupalana jokaiselle ja tietty kera tuoreen dipattavan leivän.
Meillä tykätään monen maun mixeristä, teen sen suurinpiirtein näin...
Annos 4:lle: 50g voita, 3 valkosipulin kynttä, Valion Auraa noin 3/4dl ja persiljaa reilut 1rkl silputtua. Etanat kippoon ja maustevoi nokareina päälle. Uunissa 250 astetta ja 10 minuuttia.



Aamukahvia ja paperiruukkuja...

Ruskeat paperipussit tai voihan ne olla muunkin värisiä ovat jotenkin tosi kivoja sisustuksessa. Tällä kertaa niihin pääsivät helmihyasintit, joita oli pakko ostaa, koska ne on mun mielestä yhtä kuin KEVÄT!





perjantai 1. maaliskuuta 2013

Perjantai-hyvää...

Köyhänmiehen ruukkuja ja karitsan sisäfilettä kera risoton. Näistä aineksista on tehty tällä kertaa hyvä perjantai, sitä samaa toivon teillekin :)





Retroa ja eilisen jatkojalostusta...

Pettämätön keittiöapulaiseni, aito retro, on tuo Moulinexin jo ainakin 30 vuotta vanha masiina. En tiedä mihin joutuisin ilman sitä....se vaan on niin pikkunäppärä.
Mukaellut blinit on muuten hyvä toisen päivän ruoka. Toissa päivänä meillä syötiin hapankorppupaneroitua lohta kera juustoröstien ja eilen sitten blinejä hieman jatkojalostaen. Itse teen arkipäivän nopeat blinit muutoin ohjeen mukaan, mutta nopeuttaen vaihtamalla hiivan leivinjauheeseen.