tiistai 6. joulukuuta 2016

TALVISIA touhuja ja JOULUideointia

Hyvää itsenäisyyspäivää! Tämäkin aamu on startannut lähes kukonlaulun aikaan. On se vaan merkillinen juttu, että silloinkin, kun saisi nukkua niin unta vaan ei riitä yhtään enempää kuin arkena. Aikaisissa aamuissa on parasta se, että saa heräillä rauhassa muun väen vielä nukkuessa. Ehtii juomaan kupin jos toisenkin kahvia ja nauttimaan hiljaisuudesta, ennen päivän puuhien starttaamista. Aamulenkki tuli vaihteeksi vetäistyä aika rapsakassa pakkassäässä.

Mitä muuta? Poitsun villasukat putosi puikoilta. Tällä kertaa tein ihan perusvillasukat, mutta lankana käytin 100% lampaanvillaa. Vaativat kyllä käsinpesun, mutta ovat varmasti lämpimät. 

Kuohuvien ja viinipullojen korkit joutivat tuunailuihin. Niistähän olisi saanut ihan hauskoja naulakko-nuppejakin, mutta tällä kertaa ne taipuivat muihin tarkoituksiin.

Ensimmäiset piparitkin tuli paistettua. Niiden tuoksu ja maku yhdessä glögin kanssa siivittivätkin ajatukset joulupöytään. Perinteisessä jouluateriassa on monesti se haaste, että ennen kuin on päästy koko menuu alusta loppuun, niin ähky on tullut jo moneen kertaan.

Tänä jouluna ajattelinkin tarjota monenlaisia makuja, mutta "pienemmissä erissä". Joululehtiä on nyt myynnissä, mutta ehdottomasti kannattaa poimia mukaan/lukaista myös tuoreimmat K-ruoka Joulu, Yhteishyvä ja Etiketti. Niistä löytyi monia inspiroivia ja makuaistia herättäviä reseptejä!

Mulle suunnittelu ja ideointi on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin toteutus - kaiken kruunaa mahdollisimman pitkä hetki aterian äärellä kuplivine keskusteluineen <3


Meidän joulukattaus voisi olla vaikkapa tämä!

Makea mallasleipä KLIK
Tyttären aurinkokuivattu tomaatti-hummus KLIK
Siikarullat eli sushit suomalaisittain KLIK
Punajuuri-linssisalaatti appelsiinikastikkeella KLIK
Toscanalainen possurulla KLIK
Pekaanikuorrutettu bataattilaatikko KLIK
Karpalo-kinuskijuustokakku KLIK
Mitä kuuluu koirille? 

Hyväähän heille, vaikkakin vähän joudun tarkkailemaan edelleen tuon lady bulldogin ruokavaliota (siis sitä, mikä aiheuttaa ja mitä) ja sitähän ei yhtään helpota mun osalta tuon koiran loputon uteliaisuus poimia suuhunsa kaikki mahdollinen, hohhoijakkaa.

Laskelmoin, että ollaan reilun 8kk aikana lenkkeilty Suomi pariin kertaan päästä päähän eli reippaat 2000km:ä. Jostain kumman syystä noiden koirien energiataso kasvaa ihan eri tahtiin kuin minun :) Kyllä tuo karvainen herrasväki osaa edelleen nautiskella mukavuudesta ja läheisyydestä, hetken...ja sitten pitää taas mennä :D :D


1 kommentti:

  1. Mä kuolasin tuon samaisen karpalo-kinuskijuustokakun perään, kun tuon kuvan näin, nam!!
    Täällä asustaa kans yks väsymätön energiapatteri... :D
    Eilenkin tuli kaikkinensa lenkkeiltyä reilut 30 km ja silti sitä virtaa vaan riitti ja riitti. Voiskohan niitä energiamääriä jotenkin tasottaa koiran ja omistajan välillä...?! ;)

    VastaaPoista