sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Syksyisiä touhuja ja VILLASUKAT jämälangoista

Reippaan vkon aikana ollaan ehditty puuhastemaan monenlaista. Syyskuun säät ovat olleet aivan mahtavat! Sen lisäksi, että mulla putosi puikoilta ekat sukat...ollaan ulkoiltu, kävimmepä vielä eilen uimassakin (vesi noin 10 asteista) ja metsästäkin on tullut haalittua useamman litran edestä suppilovahveroita ja puolukoita. Aika ihana syksy, toivottavasti säät jatkuu vielä edes hetken tällaisenaan <3

Mukavaa alkavaa viikkoa!

POLVISUKAT "jämälangoista"

Lankana käytin seiskaveikkaa ja muutamia muita samankaltaisia lankoja
Puikot 3mm

Luo 64 silmukkaa 3mm sukkapuikoille, 16s/puikko. Neulo 2oikein 2nurin 5 kerroksen verran. Seuraava kerros neulotaan oikein ja lisätään tasaisin välein 2silmukkaa /puikko = 72s.
Jatka näillä silmukoilla 38krs:n verran.

Aloita kavennukset, jotka tulevat pohkeen taakse. Kavennukset tehdään aina ykköspuikon alussa ylivetokavennus (tai takakautta 2s oikein yhteen) ja nelospuikon lopussa 2s oikein yhteen, joka kolmas kerros yhteensä 9 kertaa minkä jälkeen tee kavennukset joka toisella kerroksella kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 11s. Neulo näillä n.10cm.

KANTAPÄÄ: Neulo neljännen puikon silmukat samalle puikolle ensimmäisen puikon kanssa seuraavasti (työn oikea puoli) 1.krs *nosta 1silmukka neulomatta, lanka jää työn nurjalle puolelle, neulo 1s oikein*, toista *_* rivi loppuun. Käännä työ. 2.krs (työn nurja puoli) nosta 1s neulomatta (lanka jää taas työn nurjalle puolelle), neulo muut silmukat nurin. Käännä työ. Toista 1.-2.kerroksia yhteensä 12 kertaa (=24kerrosta)

Jatka samaa vahvennettua neuletta ja aloita kantapohjan kavennukset. Työn oikea puoli, jatka 1s neulomatta 1 oikein kunnes puikolla on jäljellä 7s, neulo seuraavat 2s oikein yhteen. Käännä työ. Nosta 1s neulomatta (lanka jää edelleen nurjalle puolelle) ja neulo nurjaa kunnes puikolla on 7s ja neulo taas 2s nurin yhteen. Käännä työ. Neulo oikeaa puolta taas kunnes jäljellä on 6s, neulo seuraavat 2s oikein yhteen ja käännä työ. Nosta 1s neulomatta ja neulo nurjaa kunnes jäljellä on 6s, neulo seuraavat 2s nurin yhteen. Jatka näin kunnes reunoilla olleet silmukat ovat kavennusten myötä loppuneet ja puikolla on jäljellä 10s.

Nosta kantalapun molemmista sivuista yhteensä 13s puikoille ja jaa kantalappuun jääneet 10s puoliksi näille kahdelle puikolle. Neulo kaikilla silmukoilla kierros oikein (nostetut silmukat neulotaan ensimmäisellä kierroksella takakautta kiertäen oikein. Jatka nyt kaikilla puikoilla aina oikeaa ja kavenna kantalapun oikeassa reunassa (ikäänkuin sukka jalassa katsottuna oikea) 2viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja seuraavan sivun puikon alussa ylivetokavennus kunnes molemmilla puikoilla on jäljellä 10s. Jatka oikein neulomista kunnes pikkuvarvat peittyy ja aloita kärkikavennukset.

Tee kärkikavennus aina jalan reunoissa, ensimmäisen puikon alussa ylivetokavennus, seuraavan puikon viimeiset 2 silmukkaa neulotaan oikein yhteen, taas ylivetokavennus seuraavan puikon alussa jne. kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 2s. Vedä lopuksi lanka kaikkien näiden silmukoiden läpi ja kiristä aukko. Päättele lanka työn nurjalle puolelle huolellisesti, kuten kaikki muutkin langan pätkät. 

Alkuperäinen ohje, jota sovelsin näihin sukkiin on täältä http://marineuloo.blogspot.fi/2015/02/ylipolven-villasukat-ohje.html

2 kommenttia:

  1. Tuleepa mukavan leppoisa fiilis näistä kuvistasi. Ihanat villasukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kati :) Tähän ikään mennessä on oppinut sen, että aina kun on mahdollisuus höllätä arjen rumbasta niin se vaan täytyy toteuttaa juuri silloin <3

      Poista