sunnuntai 10. tammikuuta 2016

ARVONNAN voittaja ja LAPSI keittiössä

Kovin on viime päivinä ollut raikkaat kelit! Kovimmillaan meillä on pakkanen huidellut -31 asteen tietämillä, joka tosin on paljon vähemmän kuin pohjoisemmassa osassa Suomea. No, sen verran sitä on kuitenkin ollut, että työmatka fillaroinnin vaihdoin lennosta bussiin.

Tällä vkolla satoi sillain sopivasti lunta....just sen verran, että maailma valkeni, mutta lumitöitä ei tarvitse tehdä :D

No, mitä muuta olemme sitten puuhailleet vapaa-aikana...takka on pouhuuttanut tiuhaan tahtiin, pari työtä on tällä välin ehtinyt olla jo kudinpuikoillakin, koirilla ei ole ollut suurta intoa pihalle...pikatarpeet ja siinä kaikki (bulldogeilla ei ole lämmintä alusvillaa turkissaan), muutama erä lapsen kanssa hirsipuuta ja vähän ruokaa.
Perheen nuori mies, on aivan kuin kuka tahansa 11-12v. Käy koulua, harrastaa, tapaa kavereitaan ja pelaa pleikkaa. Samanaikaisesti tuo ikä on sellainen mukavuudenhaluinen - tyylillä sieltä, mistä aita on matalin.

Sama jätkä, jonka kämppä kävelee kohta vastaan (huoneessa on lievä kaaos) oli eilen kuin partiopoika tikkana, kun pyysin apua aterian valmistukseen.

"Mitä pitäisi tehdä?"
"Käsitellä ja suolestaa kuningaskatkaravut"
"OK, tulen heti!!"

KUNINGASKATKARAPU-vartaat ja patonkia juustokuorrutteella

2 rs (a´300g) Pirkka kuningaskatkarapuja
varrastikkuja

Marinadi:
4rkl limetinmehua
4rkl öljyä
puolikas yksikyntinen valkosipuli murskattuna
pieni kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
suolaa
paprikamaustetta
mustapippuria

Käsittele kuningaskatkaravut paketin ohjeen mukaisesti. Valmista marinadi ja sekoita se katkarapuihin. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Pujota ravut varrastikkuihin ja tiristele pannulla noin 5 minsaa puolin ja toisin.

Aterian kylkiäisenä patonkia juustokuorrutteella, salaattia ja vettä limellä.
Suuret kiitokset kaikille arvontaan osallistujille! Onnetar suosi tällä kertaa nuoren miehen jäljiltä Minnaa! 

" Täällä on mukavaa luettavaa mm. kierrätys-, sisustus,- ja ruokajutut on mieleisiä :)
Mukana arvonnassa, jos vaikka onnetar suosisi ja saisin lapaset, kun nyt alkoi se oikea talvi!"

Onnittelut Minnalle <3 Laitan sulle @postia tulemaan, jotta tiedän mihin lapaset lähetän :)


Mukavan rapsakkaa sunnuntaita jokaiselle!

6 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma kuvissasi, terkuin Suska KoivulaDesignesta.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on kissat ulkoillut pelkästään tarpeillaan, mutta tuo nuorimies on mennyt sit senkin edestä pihalla. Just eilen havahduttiin kolmen tunnin ulkoilun jälkeen, että se raukkahan taitaa nostella tassujaan ja tuli kiire sisälle. Jotenkin ei tajua että tuollainen nuori, alusvillainen kaverikin palelluttaa ne tassunsa noilla pakkasilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovat pakkaset jäädyttävät kyllä varpaat itsekultakin nopeasti. Koirat ovat kyllä juuri tuollaisia, kun on kiva tekemisen meninki niin kaikkiin "lillukan varsiin" ei takerruta - päätä pahkaa vain uusiin koitoksiin vaikka tassuissa olisi vähän kylmä :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia :) Saat kuviisi aina niin kauniin valon.
  Onnittelut voittajalle!

  VastaaPoista