tiistai 25. helmikuuta 2014

Humaltunut härkä ja parit DIYt

Pari pvää lomaa takana ja enemmän edessä :D Päivät ovat kuluneet poikasen kanssa vahvasti mukavuusalueella pysyen. Tosin yksi isompi projekti.....ei niin kiva....vielä odottaa tekijäänsä. Nuori hra ilmoitti, ettei tarvitse leluistaan enää muuta kuin legot ja sotilaat, tähän on tultu. Vapautus tuhottomasta määrästä pikku-leluja ei ole huono homma, mutta ennen kuin ne saa hallitusti haltuunsa, HUH!

Mutta nyt aterian ja DIY juttujen pariin.



HUMALTUNUT HÄRKÄ

1kg härkää, 3 sipulia, 4-5 valkosipulinkynttä, 1/2dl ruokosokeria, 2tl vaniljasokeria, 5dl vettä, 1/2dl Hickory smoke-kastiketta, 4dl olutta, lihaliemikuutio, 2 laakerinlehteä, suolaa, 10 maustepippuria, 3rkl vehnäjauhoja ja voita.

Ruskista kuutioidut haränpalat, mausta ripauksella suolaa. Viipaloi ja kuullota sipulit voissa, lisää joukkoon ruokosokeri sekä vaniljasokeri - anna karamellisoitua. Keitä lihaliemi veteen, lisää joukkoon Hickory. Laita ainekset uunivuokaan, ripottele pintaan vehnäjauhot ja lopuksi kaada päälle olut. Paista 180 astetta ja noin 2,5-3 tuntia. 



AURAPERUNAT

10 isoa perunaa, 1pss auramurua, 21/2dl kermaa, suolaa, mustapippuria ja voita. Kuori ja viipaloi perunat, ruskista pannulla nätti pinta. Kokoa vuokaan ja laita kerrosten väliin ripaus suolaa, mustapippurirouhetta ja sinihomejuustoa. Kaada pintaan kerma ja paista 180 astetta ja noin 1 tunti.



MAALAISLEIPÄ (2KPL)

3dl vettä, 2rkl tummaa siirappia, 1dl ruisjauhoja, 1pss kuivahiivaa, 6dl vehnäjauhoja, suolaa ja ruokaöljyä. Sekoita kuivahiiva +42 veteen, lisää joukkoon mausteen ja jauhot vähitellen vaivaten. Lorauta lopuksi hieman öljyä joukkoon. Anna kohota ja leivo kaksi leipää, paista 250 astetta ja noin 10-12 minuuttia.




Käväisin joku tovi sitten Lapuan nahkassa, joka 95:n toimintavuoden jälkeen on sulkemassa ovensa. Jos nyt siis löytyy nahalle tarvetta, niin paikasta löytyy vuotia joka tarpeeseen ja edullisesti.

Itselle käteen jäi 5m2 vuota valkoista nahkaa, josta sitten tein noille karvateille uuden pedin (edellinen kesti kaikki 3kk). 

Jämäpalat täytyi nekin hyötykäyttää ja laukkuhan niistä sitten syntyi. Laukun kyljestä paikkansa löysi myös vyönsolki suoraan 90-luvulta :D. Laukusta tuli jotenkin niin kesäfiilis vaikka osa tikkauksista (hienoista ompelukoneen vaikerrusta) kulkee kuin "käärmeenkusi" :D






2 kommenttia:

  1. Jopas on taas ollut herkut!! *slurps*
    Ja kyllä koirien nyt kelpaa lekotella uudella pedillä! :) Meidän vanhukselle pitäis kans ostaa uusi peti. Oli tylsyyttään repinyt petinsä sisukset yks päivä sillä välin kun olimme töissä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirien pedit ovat kyllä katoavaisia :) Ja kulutuksenkin kesto monesti aivan olematonta.....jo pelkästään siitä, että se peti täytyy jokaisen viikata omaan malliin.....

      Poista