torstai 13. helmikuuta 2014

DIY kierrätyskivaa maitopurkeista

Inspiraation synty johonkin projektiin (tarpeelliseen  tai tarpeettomaan) on aina yhtä mieleenkiintoista. Tällä kertaa kävi niin, että Tiimarin loppuunmyynnistä mulla jäi käteen pari spraymaali-purkkia....siinä sitten kotona aloin tuumailemaan, että mitähän ihmettä näilläkin oikein tekisi?? No, tällä kertaa purkit suolalle ja sokerille, vaikka se ei suinkaan ollut selvää...ennen kuin iskin kirjaimet kiinni :) Hyvin nämä toimisi huuhtelu-ja pesuaineillekin....tai mille vaan ja ilmankin pärjää :D

P.S Jos ja kun mun tekstit hyppii holtittomasti miten sattuu, niin johtuu Ipadin ja perusläppärin hyvästä yhteistyöstä....pahoittelut siitä!


Meillä on tänä talvena syöty kilotolkulla hedelmiä. Niiden katoamiseen tarvitsee tosin tehdä pari juttua, puristaa joko mehuksi ja toinen uppoava juttu on monensortin smoothiet.


Hedelmäsmoothie:

2 prk ananasta mehussa
2 appelsiinia
2 banaania
2 kiiviä
+ jatkeeksi maustamatonta ja rasvatonta jogurttia. Makeutusta tämä ei tarvi ollenkaan.



Tiedättekö, että ylläolevat puulaatikot ovat Alkolle eräänlainen ongelmajäte, josta mielellään luopuvat. Toisen olen jo tuunaillut aiemmin ja nyt tuo hieman isompi odottelee älynväläystä :)



Olen nyt kolmesti noin viikon välein puunannut nassuani kotikutoisella tehopuhdistuksella. Kyseinen resepti, johon ainekset löytyy keittiöstä, jakaa tosin mielipiteitä - puolesta ja vastaan. Itse olen tykännyt.

1rkl hienoa suolaa, 1rkl ruokasoodaa ja puolikkaan sitruunan mehu. Kaikki sekaisin ja levitys kevyesti hieroen kasvoille. Anna vaikuttaa 3-5 minuuttia ja pese huolella pois.


Meidän Tiimarissa oli nyt lähes kaikki -70% alessa.....lyijykynille jäi hintaa enää noin 40centtiä per kipale.


Tässä vielä makupala osastolta - isäntä keittiössä :) NAM

8 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea tuunata maitopurkit uusiksi. Noista taitaa olla kaikenlisäksi erittäin helppo saada ulos tuota tavaraa, toisin kuin esim. normi sokeripussista. Sisältöä on yleensä enemmän lattialla kun siellä missä pitäisi kun alan kaatamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli sellainen mukava väliprojekti :) Ja totta tuo, että sokeri etenkin on aina jossain muualla kuin pitäisi.

      Poista
  2. Taas kaikkea ihanaa ja kivaa! Meilläkin on smoothiet tehnyt kauppaansa kun viimein ostettiin mylly jolla niitä pyörittää. Helppoa nopeaa ja maukasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Nino! Vielä kun raaskisi ostaa mehuprässin, niin saisi tuoremehua paremmin ympäri vuoden.

      Poista
  3. Kyllä täällä on taas postauskaupalla kivoja idiksiä, en tiedä mihin kaikki aika oikein menee, yritän käydä kurkkimassa blogikavereiden postauksia iltasella tabletilta ja kommentointi on niin hankalaa, että jää vallan suorittamatta. Jotenkin aika menee ihan siivillä ja olen mukana liikuntahaasteessa, joka vie tuhottomasti aikaa, mutta olo on kyllä hyvä :). Onneksi on pian kesä (yritän ainakin uskotella itselleni niin) ja voi sitten keskittyä paremmin kaikkeen. Teidän koiruliinit vaan kasvaa, suloisia kuvia. Tuo lampaantalja idis oi myös todella ihana...millä sulla on aikaa kaikkeen :)...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ja sulle tsemppiä liikuntakampanjaan! Aika menee kyllä aivan siivillä, vielä kun viikon pusertaa....loma :)

      Poista
  4. Kiitos Tiimarivinkistä! Hain heti noita ihania kyniä ittelleni ja vähän muutakin :)

    VastaaPoista