sunnuntai 19. tammikuuta 2014

PalmikkoLAPASIA ja pikkuMUNKKEJA

Vkonloppu on tarjonnut puuhastelua kerrakseen. Mies on ollut reissussa ja minä kotosalla kera nuorison ja hunnilauman = koirat. Tälläkin pääluvulla meno on ollut leppoisaa....siihen tarvitaan vain yksi muistisääntö - älä pingota :)

Pakkanen onnistui herättämään jo pitkään piilossa pysyneen neuloosin. Palmikkolapaset tein 7 veljeksen langasta. Malli oli kiva kutoa, riittävästi vaihtelua ja loppukaiken syntyivät huomaamatta. Ohjeet malliin löydät täältä KLIK.

Vaniljaiset suklaamunkit (30kpl pikkumunkkeja): 100g voita, 21/2dl maitoa, 1pss kuivahiivaa, 71/2dl vehnäjauhoja, 1 muna, 1dl sokeria, 1rkl vaniljasokeria, 1tl suolaa, 1/2dl tummaa kaakaojauhetta. Sulata voi, lämmitä maito +42 astetta, sekoita kuivahiiva maidon sekaan ( teen muuten aina tämän kohdan näin). Lisää joukkoon kaikki muu ja lopuksi rasva. Anna kohota tuplaten. Leivo 30kpl pikkumunkkeja, kohota vielä tovi ja keitä 180 asteisessa rasvassa kypsäksi puolin ja toisin. Imeytä liika rasva pinnasta pois, sokeroi ja koristele halutessasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti