Miesten "makeanhampaan" kolotukseen leipaisin muffineja, jotka katosivatkin parissa päivässä suit sait sukkelaan :)
Valkosuklaa-mustikka MUFFINIT (15-20kpl)
3 munaa
21/4dl sokeria
11/2dl maitoa
100g voita
11/2tl vaniljasokeria
21/2tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
3/4dl tummaa kaakaojauhetta
130g valkosuklaata
200g mustikoita
Raasta tai leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita loput kuiva-aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa hiljalleen vatkaten vaahdon joukkoon. Kaada mukaan sulatettu voi. Kääntele taikinaan valkosuklaa ja mustikat. Jaa taikina annosvuokiin (2/3 täydeltä). Paista 200 astetta ja noin 15 minuuttia.
Simpukat ovat yksi niitä ruoka-aineita, jotka aiheuttavat monissa ennakkoluuloja. Meillä niistä tykätään PALJON ja uskon, että kaikki joille maistuu purkitettu tonnikala niin maistuu myös simpukat :)
SimpukkaRISOTTO (4:lle)
4dl risottoriisiä
300g säilöttyjä savusimpukoita
loraus savusimpukoiden öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
(1/2 dl valkoviiniä)
2rkl kasvisfondia
1prk Creme Bonjourin paahdettu sipuli-kerma
n. 1 litra kiehuvaa vettä
1dl raastettua parmesaania
sitruunan mehu ja kuoriraaste
ruohosipulia
(suolaa)
Keitä vesi ja fondi kiehuvaksi.
Silppua sipuli / valkosipuli ja kuullota hetki öljyssä. Lisää riisi ja anna senkin kuullottua hetki. Lorauta mukaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
Lisää kiehuva vesi sekä kerma vähitellen, niin että edellinen satsi ehtii aina imeytymään. Kääntele lopuksi mukaan parmesaani, sitruunan mehu ja kuoriraaste, ruohosipulisilppu sekä valutetut simpukat. Mausta tarvittaessa suolalla.
Kivaa tiistai-iltaa! Nyt kiiruhdan maalaus-projektin äärelle :)