tiistai 26. elokuuta 2014

Valkosuklaa-mustikka MUFFINIT & simpukkaRISOTTO

Nyt saatte taas vaihteeksi ruokaa. Viimeiset pari viikkoa on tullut puuhasteltua kodin parissa siihen tahtiin, että on menty enimmäkseen aivan peruspöperöillä - tyyliin lihakeittoa, makaronilaatikkoa yms. eli kaikkea sellaista, joilla pärjää aina pari pvää kerrallaan.

Miesten "makeanhampaan" kolotukseen leipaisin muffineja, jotka katosivatkin parissa päivässä suit sait sukkelaan :)



Valkosuklaa-mustikka MUFFINIT (15-20kpl)

3 munaa
21/4dl sokeria
11/2dl maitoa
100g voita
11/2tl vaniljasokeria
21/2tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
3/4dl tummaa kaakaojauhetta
130g valkosuklaata
200g mustikoita

Raasta tai leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita loput kuiva-aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa hiljalleen vatkaten vaahdon joukkoon. Kaada mukaan sulatettu voi. Kääntele taikinaan valkosuklaa ja mustikat. Jaa taikina annosvuokiin (2/3 täydeltä). Paista 200 astetta ja noin 15 minuuttia.




Simpukat ovat yksi niitä ruoka-aineita, jotka aiheuttavat monissa ennakkoluuloja. Meillä niistä tykätään PALJON ja uskon, että kaikki joille maistuu purkitettu tonnikala niin maistuu myös simpukat :)

SimpukkaRISOTTO (4:lle)

4dl risottoriisiä
300g säilöttyjä savusimpukoita
loraus savusimpukoiden öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
(1/2 dl valkoviiniä)
2rkl kasvisfondia
1prk Creme Bonjourin paahdettu sipuli-kerma
n. 1 litra kiehuvaa vettä
1dl raastettua parmesaania
sitruunan mehu ja kuoriraaste
ruohosipulia
(suolaa)

Keitä vesi ja fondi kiehuvaksi.

Silppua sipuli / valkosipuli ja kuullota hetki öljyssä. Lisää riisi ja anna senkin kuullottua hetki. Lorauta mukaan valkoviini ja anna kiehahtaa.

Lisää kiehuva vesi sekä kerma vähitellen, niin että edellinen satsi ehtii aina imeytymään. Kääntele lopuksi mukaan parmesaani, sitruunan mehu ja kuoriraaste, ruohosipulisilppu sekä valutetut simpukat. Mausta tarvittaessa suolalla. 


Kivaa tiistai-iltaa! Nyt kiiruhdan maalaus-projektin äärelle :)

8 kommenttia:

  1. En meinannu tunnistaa ees samaksi keittiöksi, kuvat on ihan erilaisia ton valkosen seinän kans! Niin hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä mukavan "neutraali" ja kertaa valonkin määrän moninkertaisesti :)

      Poista
  2. Nälkähän näitä katsellessa tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensiksikin tervetuloa! Kyllä näillä nälkä lähtikin :)

      Poista
  3. Mustikka & valkosuklaa toimivat kyllä pirun hyvin yhdessä!
    Mullekin simpukat ovat ihan tuntematon juttu.... En ole tainnut edes koskaan maistaa. Ehkä joskus pitäisi voittaa omat ennakkoluulot ja maistaa, tosiaan tykkään kyllä purkkitonnikalasta! :)
    P.S. Tuo Creme Bonjourin paahdettu sipuli -kerma on niiiiiiin hyvää!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muffinit katosi kyllä hetkessä :) Maustetut kermat ovat kyllä mukava lisä kokkailuihin ja mitä tulee simpukoihin, niin luulen, että tykkäisit :)

      Poista
  4. kovasti tuli hyvää palautetta muffinsseista kavereiltaki! oli kyl hyvä <3

    VastaaPoista