torstai 17. heinäkuuta 2014

Kierrätyskumi KORI autonrenkaista (shoppailua Biltemassa)

Mun shoppailut ovat lähes aina liikkumista paikasta A paikkaan B ja vain jos tiedän, mitä haluan :) Tällä kertaa suuntasin Biltemaan.

Bilteman kaltaiset paikat, joiden pääartikkelit ovat jotain muuta kuin sisustus, ovat oivia paikkoja tehdä edullisia ja kivoja löytöjä.

Tätä siis lähdin hakemaan. Autonrenkaista kierrätetty kumikori ja vieläpä hyvän kokoinenkin. Lisäksi tässä oli kivat yksityiskohdat tikkauksista metalli-niitteihin. Hintalappu 6,99€.

Tämä päätyi käpy-kopaksi, mutta mun maulla voisin istuttaa tähän vaikka ruukun krysanteemeja tai pyhittää legoille :)





 
Näiden hyväntuulisien kukkien siivittämänä painun valu-muottien äärelle - mulla on projekti :)

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

LIITUTAULU-etiketit ja TONNIKALA-cannelonit

Pikku shoppailut piristävät aina! Olen kaivannut jo pidemmän aikaa hieman järeämpää kivi-morttelia ja nyt sen vihdoinkin raaskin hankkia. Tästä löytyy nyt riittävästi tilavuutta ja potkua tahnojenkin vääntämiseen. Samalla kierroksella jäi koriin parit muutkin kivatukset :)

Clas Ohlsonin uutuus-tuotteina LIITUTAULU-etiketit, joita on arkissa 24kpl ja hintaa VAIN 2,50€!! Samasta putiikista ostin lisäksi parit alumiini-pönikät.





TONNIKALA cannelonit (4:lle)

20kpl canneloneja
2prk tonnikalaa öljyssä
1 iso sipuli
390g + 180g yrtti-tomaattimurskaa
1prk (200g) Creme Bonjour paahdettu sipuli-tuorejuustoa
noin 1 1/2dl Creme Bonjourin sipuli-kermaa
2 rkl ruokosokeria
suolaa, mustapippuria
juustoraastetta

Kuullota pieneksi silputtu sipuli. Valuta tonnikalat. Lisää joukkoon 390g tomaattimurskaa, tuorejuusto, ruokosokeri sekä suolaa ja mustapippuria. Sekoita massa tasaiseksi.

HUOM! Tonnikala-cannelonien täyttäminen onnistuu hyvin pursotinpussia apuna käyttäen.

Täytä putkilot ja asettele voideltuun vuokaan. Kaada päälle 180g tomaattimurskaa ja kerma. Ripottele pintaan juustoraaste ja paista 200 astetta ja noin 35-40 minuuttia. Paistoajan loppu puolella laita tarvittaessa leivinpaperia suojamaan juustokuorrutetta, ettei se paistu liikaa.



sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

NEKTARIINIT kaurapaistoksella ja jätskillä

Tässä kohtaa on pakko taas kerran todeta, että on meillä muutakin syöty kuin herkkuja :) Päivä on ollut mukavan leppoisa tahdiltaan. Juuri sellainen, että on jäänyt aikaa haaveilla <3

Tiedättekö mistä haaveilen? UIMA-ALTAASTA!! Sille löytyisi käyttöä. Ei se nyt enää tälle kesälle tule, mutta jos vaikka saisin centtejä sen verran kasaan, että ensi vuoteen?

Tämän päivän jälkkäri syntyi siitä lähtökohdasta, että nektariineja sai eurolla kilon.



Nektariinit kaurapaistoksella (4:lle)

4 nektariinia
puolikkaan limen mehu
vaniljatanko
2rkl sulatettua voita


Kaurapaistos

1dl kaurahiutaleita
25g sulatettua voita
reipas 1/4dl sokeria

Puolita nektariinit ja poista kivet. Purista paistovuokaan limen mehu, halkaistun vaniljatangon sisus ja sula voi. Pyörittele nektariinit seoksessa.

Sekoita kaurapaistoksen ainekset ja jaa seos nektariinien päälle. Paista 200 astetta ja noin 20 minuuttia. Tarjoile jäätelön ja kermavaahdon kanssa.






Loppu ilta kuluu sinkoillessa kahden telkkarin välillä! Kosto, jalkapallon loppuottelu ja 24 tuntia :)

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Rapsakat RUISkeksi-kipot jälkkärille

Ruiskeksi-kippojen resepti on simppeli, nopea ja helposti myös muutettavissa tarjoilualustaksi suolaisellekin täytteelle vaihtamalla vain mausteet.


Ruiskeksi-kipot (12kpl)

2dl ruisjauhoja
1 1/2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1/2tl kardemummaa
1dl maitoa
1/4dl tummaa siirappia
50g voita

Sulata voi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Vaivaa tasainen taikina. Kauli jauhotetulla alustalla noin leivinpaperin kokoinen levy. Paina astialla tai muotilla halkaisijaltaan noin 10cm ympyröitä. Pistele haarukalla ja asettele ylösalaisin käännetylle vuoalle. Paista 200 astetta ja noin 9-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tarjoilin näistä jäätelöä kermavaahdolla, banaanilla ja mansikoilla.






Mukavaa ja lämmintä lauantaita!

torstai 10. heinäkuuta 2014

Ruokaisa tonnikala-varhaisperunaSALAATTI, kirppariKIVAA ja ruukkutarhaa

Jos meillä meinaa tarjota pelkkää salaattia ateriaksi, niin sen täytyy olla todellakin ruokaisaa. Muuten käy niin, että heti aterian päätyttyä alkaa miehet hyppäämään jääkaapilla :)

Tässä salaatissa on kivaa myös se, että tämä toimii oikein hyvänä jatkojalostuksena "eilisille" perunoille.



Ruokaisa TONNIKALA-VARHAISPERUNA salaatti (6:lle)
 
1 ruukkusalaatti
500g keitettyjä varhaisperunoita
3prk tonnikalaa paloina vedessä
1 prk Kidney-papuja
1prk kermaviiliä
1 1/2dl kevyt majoneesia
5 keitettyä munaa
Nippu sipulin varsia
1 limen mehu
suolaa, paprikajauhetta ja sitruunapippuria
 
Kuutioi perunat (kuorineen) pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon valutetut tonnikalat ja pavut. Mausta tässä kohtaa suolalla ja paprikajauheella. Sekoita kermaviili ja majoneesi keskenään, purista joukkoon limen mehu ja mausta noin 1tl sitruunapippuria. Kääntele kastike tonnikala-perunahässäkän joukkoon. Lisää leikatut sipulin varret.
 
Asettele ruukkusalaatti tarjoiluastian pohjalle. Kumoa tonnikala-perunasalaatti päälle ja lisää pintaan kananmuna-lohkoja.
 
Tiristin lopuksi vielä kolme paahtoleipä-viipaletta kuutioituina valkosipuli-öljyssä.
 

 
Mun tuli taas tehtyä kirpparilta pari kivaa löytöä - teräksinen pikku-kulho, jossa on tuo vati kiinni. Toimiva astia esimerkiksi kastikkeille. Toinen löytö oli tuo metallinen kerrostarjotin, niitä-kään ei ole koskaan liikaa.....tai niin ainakin itselleni uskottelen :) No, joka tapauksessa maksoivat yhteensä 3,80€.
 





Ruukkutarhassakin alkaa sato kypsymään. Mansikoita on toki ollut tarjolla jo kuukauden päivät, mutta räkätit ennättivät popsia ne ennen kuin väkersin katiskaverkosta suojan.



Mulla on tasan yksi amppelitomaatti, joka on aivan pullollaan tomaatteja. Se on kestänyt hyvin alkukesän koleat säät, ainoastaan hallavaarojen aikaan nakkasin parina yönä harson päälle. Varsinainen juoppo tämä on veden suhteen. Hellepäivinä täytyy muistaa kastella pariinkin kertaan.


Salaatti-mixerikin alkaa olemaan syömäkoossa. Tämä kasvoi aluksi niin hitaasti, että ehdin jo ajattelemaan tuleeko tästä yhtään mitään. No, tulihan siitä!


 
Nautitaanpas ihanaiset helteistä :)


sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kevyempi KESÄ ateria GRILLATEN

Ruoanlaitto ulkotulella on mukavaa puuhaa. Meillä se hoituu pihalla aina toukokuusta syksyn pimeisiin, kun vaan on suinkin mahdollisuus.

Tällä kertaa tuli tehtyä hieman kevyempi ateria. Mulla muuten säät ja mielihalut ruoan suhteen kulkevat vahvasti käsikädessä. Kevyempiin aterioihin tarvitaan lämpimät kelit :)

GRILLATUT VESIMELONIT FETALLA

Vesimelonia
fetaa
suolaa
öljyä
ruohosipulia

Leikkaa vesimelonit noin sentin vahvuisiksi paloiksi, lorauta pintaan hieman hyvää öljyä ja ripaus suolaa. Grillaa nopeasti puolin ja toisin. Kokoa salaatti.



Salaatin kanssa söimme kana- ja katkarapuvartaita. Kanavartaat tein simppelisti kaupan marinoimista ilman sen kummoisempia kikkailuja.

KATKARAPU- vartaat

200g katkaravun pyrstöjä

Marinadi:
1/2dl öljyä
puolikkaan limen kuoriraaste ja mehu
1rkl ruokosokeria
suolaa
paprikamaustetta

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita hyvin katkarapujen joukkoon, anna marinoitua vähintään pari tuntia tai mielellään seuraavaan päivään. Liota puuvartaita ennen grillausta. Tökkää katkaravut vartaisiin ja grillaa muutama minuutti puolin ja toisin.



HEDELMÄ- JOGURTTI jälkkäri 4:lle

4dl maustamatonta ja rasvatonta luonnon jogurttia
1 banaani
1 tölkki ananasta mehussa
3 kiiviä
vesimelonia

Soseuta hedelmät ja kokoa jälkkäri.

Makeutukseksi tein kinuski-kastikkeen (21/2dl kermaa ja 1 1/4dl ruokosokeria). Sekoita ainekset ja keitä kasaan noin 15 minsaa.




Lopuksi saatte vielä pienet palaset meidän eiliseltä ranta-reissulta, kun hurjat pääsivät viipottamaan.
Reilut pari tuntia päästelivät menemään tauotta ja kivaa oli :)



Illan viiletessä otettiin vielä pikaiset näyttely-treenit tuon pahnan nuorimmaisen kanssa.....kuukauden päästä on maailmanvoittaja, jossa Kyllikki-neiti 14kk tulee suorittamaan ENSI esiintymisensä. Mitä sitä suotta pienemmistä karkeloista aloittaa ;)



Kivat sunnuntait teille ja meille <3

lauantai 5. heinäkuuta 2014

DIY Lasipullon leikkaus kotikonstein

Voihan ihana aurinkoinen aamu!! Eilinen ilta sujui tuuhastellessa lasipullo-projektin äärellä. Jos nyt joku teistä on miettinyt, miten saada kotikonstein lasipullo kahtia, niin tässä yksi vaihtoehto.

Itse tuunailin pulloista lyhty-viritelmiä. Tämä on halpaa ja työvaiheiltaan helppoa huvia....hyvä niin, koska jokaisen pullon kohtalo on hieman arpapeliä.


1. TARVIKKEET lasipulloja, villalankaa, palavaa nestettä (itse käytin tärpättiä) ja KYLMÄÄ vettä sankoon.


2. Leikkaa villalangasta pätkä ja kasta se tärpättiin.

3. Sido villalanka siihen kohtaan, mistä haluat pullon katkeavan. HUOM!! Yksi kieppi villalankaa riittää (useammalla langan kietaisulla tulee huonompi lopputulos)

4. Sytytä lanka palamaan tasaisesti ympäriinsä. Palamisen hiipumisen jälkeen upota pullo vesisankoon ja naps se on siinä.

Pullo lämpenee muualtakin kuin palamiskohdasta, joten käytä upotusvaiheessa patakinnasta apuna.



Yllä leikatut pullot ennen noen poispesua.


Lopuksi tuunailin tarvittavat viritelmät tuikkuja varten.


Mukavaa aurinkoista lauantaita!