sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Rapsakkaa possua karamellikastikkeessa

Mä en ole koskaan oikein lämmennyt ystävänpäivälle niin, että sen ympärille rakentuisi jotain erityistä. Jollain tapaa tämä päivä saa kuitenkin aikaiseksi sen, että useampikin ajatus on tullut suotua "tärkeille" <3

Kulunut vuosi, siis ihan isommassakin atmosfäärissä, on tarjonnut melkoista myllerrystä ja tunnetiloja "pakkaslukemista helteisiin". Jokainen meistä aistii varmasti aivan saman ilmapiirin tässä yhteiskunnassa. Mä uskon edelleen siihen, että ystävällisyys ja toisten huomioonottaminen antavat kuitenkin paljon enemmän kuin ottavat.






RAPEAA POSSUA KARAMELLIkastikkeessa

Minut tämä resepti vakuutti heti makumaailmaltaan, mutta siinä kohtaa kun olin keitellyt mausteliemen tähtianiksista, kanelitangosta ja inkivääristä....totesi tuo perheen nuori mies seuraavasti: "Toivottavasti ruoka ei maistu samalta kuin haisee!" 

Samankaltaisen kommentin olen saanut aikaisemminkin. Silloin tein Rabo De Torosia, kommentilla:"Harvoin on tullut syötyä lihaa, joka tuoksuu pullataikinalta!"

On se vaan hyvä, että elämässä on joku, joka pitää hetkittäin jalat puoli metriä maan sisällä :D No, jokatapauksessa ruoka maistui <3


RESEPTI

kilon pala maustamatonta kassleria (reseptiin tarvitaan vain noin 400g, loppujen osalta koirilla oli karkkipäivä)

Kastike

2 1/2dl lihalientä
1 kanelitanko
2 tähtianista
puolikas chili
parin sentin pala tuoretta inkivääriä

1/2dl vettä
1/2dl fariinisokeria
1dl ruokosokeria

Lisäksi

tuoretta korianteria silputtuna
chiliä viipaleina
kourallinen Cashewpähkinöitä (kuivalla pannulla nopeasti paistettuna)
paistoöljyä
riisiviinietikkaa

+ riisiä

1. Viipaloi kypsä kassler noin parin sentin viipaleihin.
2. Keittele kattilassa lihalientä ja mausteita (kanelitanko, tähtianikset, chili ja inkivääri) noin 10 minuuttia. Siivilöi mausteliemi.
3. Mittaa vesi ja sokerit kattilaan, keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon siivilöity mausteliemi. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes kastike alkaa saostumaan max 30 minuuttia.
4. Tiristele possuviipaleet rapeaksi öljypaistolla. Lämmitä paistoöljy kattilassa noin 180 asteeseen ja tiristele siinä possunpaloja muutaman minuutin verran.
5. Kypsennä riisi

Laita possunpalat tarjoiluastialle ja kaada päälle kuuma kastike. Ripottele pintaan korianteria, chiliä ja cashewpähkinöitä sekä pikku loraus etikkaa (leikkaa aterian makoisuutta). Tarjoile riisin kanssa.



Alkuperäinen resepti on bloggarilta ISYYS-PAKKAUS. Blogin takana hääräilee Tommi vaimonsa, lapsensa ja lapsia vihaavan koiransa kanssa :)
















4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti. Näyttää niin herkulliselta.
    Hyvää ystävänpäivää, Suvi ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin <3 Tuo resepti oli kyllä hyvä, tarjosi mukavaa vaihtelua makumaailmaan :)

      Poista