sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Suukkoja ja suklaata

Eilen pinkaisin fillarilla taas vaihteeksi kauppareissulle. Pinkaisu on kyllä tässä kohtaa väärä ilmaisu, koska tien pinnat olivat niin jäätävät, että puoli matkaa tuli käveltyä. Vahvassa harkinnassa on nastarenkaiden hankinta.

No, joka tapauksessa mulla ja lapsilla oli yhteinen ilta - peli-ilta - edessä, joten joitain hankintojakin oli tehtävä :)



KAUPPAKASSIIN päätyi makaronilaatikon ainekset (juniorin suurta herkkua), ensimmäiset hyasintit, savuporoa ja suklaata.


Minähän olen taltioinut noita säilykepurkkeja-kin ihan huolella :D Taas kerran tarvittiin vähän naulaa ja vasaraa, jotta yksi yrtti pääsi orrelle. Samaisiin purnukoihin päätyivät myös hyasintit.




Lauantain peli-illan vietimme korttipakan äärellä, syöden ja seurustellen. Meidän peli-illat ovat lepposia, mutta sen verran löytyy jokaiselta voiton tahtoa, jotta pistelaskenta on oleellisessa osassa :)




TÄYTETYT Croissantit 4:lle

1pkt (4kpl) Rainbow esipaistettuja croissantteja
Kotivaran poron kylmäsavupaistia
Creme Bonjour Kanttarelli-tuorejuustoa
salaattia
paprikaa
ruohosipulia

Paista croissantit paketin ohjeen mukaan. Halkaise, täytä ja tarjoile.


MANSIKKA-SUKLAA suukot (14-15kpl)

Marie keksejä
3 munaa (valkuaiset)
11/2dl mansikka tomusokeria
200g maitosuklaata

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri (siivilöiden). Asettele leivinpaperille keksit ja pursota niiden päälle valkuiasvaahto. Paista 175 astetta ja noin 7 minuuttia. 

Sillä välin kun suukot jäähtyy, sulata suklaa vesihauteessa. Kuorruta suukot sulalla suklaalla silikoni-sutia apuna käyttäen. Säilytä kylmässä.






Tänäkin päivänä 6.12.2015 oli taivas sininen ja valkoinen. Jos nyt jonkin toiveen saisin ilmoille luoda, niin siinä valtaosa kiteytyisi suvaitsevaisuuteen ja hyväksyntään. 

4 kommenttia:

  1. Ihania juttuja. Hyasintit näyttävät kivoilta peltipurkeissa. Suukot näyttävät mielettömän herkullisilta.
    Mukavaa itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  2. Ei vitsi noita sun kenkiä ♥♥
    Oikein mukavaa Itsenäisyyspäivää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kengät on olleet kyllä kaikin puolin hyvät. Minähän en suuria summia yksittäisiin ostoksiin panosta, mutta kengät....joilla tulee käveltyä paljon, on poikkeus mun lompakossa :)

      Poista