sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Vain ELÄMÄÄ ja mausteita päälle

Mukavaa sunnuntaita ihanaiset :) Ette tiedäkään kuinka olen kuluneella viikolla nauttinut pyöräilystä! Minähän hankin fillarin (seitsemän vuoden pyörättömyyden jälkeen) vasta tällä vkolla.

Mun työmatkan yksi sivu on noin 3,5km ja sellaiseen leppoisaan tahtiin sen hujauttaa vartissa. Kuinka voikaan muuten kaupunki olla ihan erilainen pyöränsatulasta käsin katsottuna?

Seinäjokea on sillain suht huolella parjattu rumaksi kaupungiksi....mun täytyy varmaan joku aamu/päivä taltioida mun työmatka, koska siihen mahtuu aika paljon kaikkea kaunista, jota ei näe autosta käsin.

Edes se, että perjantaina satoi aamulla aivan reippaasti, ei haitannut! Säänmukaisella varustuksella kaatosade kasvoilla tuntui hyvältä :) Aamutoimia oli toki muutettava sen verran, että "facelift" oli suoritettava vasta työpaikalla ;)



Vkoloppu starttasi perinteiseen tapaan siivouksella ja sen päälle tunnelman maksimoinnilla.




P.S Jos ette tätä ennemmin tienneet, niin koiratkin osaa mököttää :D Tällä kertaa siitä syystä, että siivousten yhteydessä laitoin koirien petivärkit pesuun ja sehän tuota herrasväkeä jurppi sitten aivan huolella. Siis niin huolella, että ihan omatoimisesti hakivat alleen pinottuja vilttejä ja senkin jälkeen huokuivat jokaisella ihosolulla tyytymättömyyttään :)








Perjantaina starttasi VAIN ELÄMÄÄ! Bongasin jo jokin aika sitten Pizzadipin blogista At Maria´s
ja säästelin reseptin kokeilua juurikin siihen hetkeen, kun tuo ohjelma starttaa :)


PIZZADIPPI
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) valkosipulituorejuustoa
1 prk Mutti pizzatomaattimurskaa
2 palloa mozzarellaa
1-1,5 dl raastettua parmesania (tai sitä kuivaa juustoraasteparmesania)
kirsikkatomaatteja
punasipulia
pepperoniviipaleita
tuoretta lehtipersiljaa
oreganoa
(suolaa)
– voitele uunivuoka
– sekoita tuorejuustot keskenään ja laita vuoan pohjalle
– ripsottele päälle oreganoa ja pienistellyt tomaatit sekä sipulit
– revi toinen mozzarellapallo pieniksi ja laita vuokaan
– raasta päälle parmesania
– kaada vuokaan pizzatomaattimurska ja lehtipersiljaa
– revi toinen mozzarella pieneksi ja laita vuokaan, raasta lisää parmesania
– lado päällimmäiseksi pepperonit
– paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistumaan kauniisti



Eilinen aamu starttasi jo hyvin varhain, koska lapsi lähti jenkkifudis-turnaukseen Treelle. Kello seiskaan mennessä olin siemaillut jo vähintäänkin riittävän määrän kahvia.



Myöhäiseksi lounaaksi jatkojalostin jäljelle jääneen pizzadipin pasta-ateriaksi.....

....sen jälkeen nokka kohti puutarhaa ja omenasadon kimppuun! Omenasato on kyllä tänä vuonna aika surkea laadultaan, mutta kyllä sieltä nyt jotain syötävääkin löytyy.





OmenaKEIKAUS tuli leipaistua Kotilieden reseptillä KLIK


Nyt suuntaan sunnuntai-saunaan tekemään "taikoja" :)



2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia. Tein muuten niitä Amerikkalaisia pannukakkuja ja huomenna julkaisen siitä videon :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista