tiistai 8. syyskuuta 2015

Elämää, shakkia ja RUOKAA

Vkonloppu tai itseasiassa koko kulunut viikko on ollut jollain tavoin mukavan leppoisaa meininkiä. Kyllähän täällä aina touhua piisaa, mutta koskaan ei ole niin kiire...ettei hetkistä ehtisi nauttimaan, kun niitä siunaantuu :)

Meillä on muuten vkonloppuna pelattu oikein urakalla ja tuntitolkulla shakkia! Siis minä ja nuoriso. Pelataanko teillä shakkia? Meillä tämä shakin peluu on oman, jo edesmenneen isäni peruja. Hän opetti vuorollaan jokaiselle, lapsenlapsia myöden sekä kalastuksen saloja että shakin peluuta :)






RUISLEIPÄÄ ja KANAkeittoa

Ruislimput leipaisin tällä kertaa ilman juurta. Myllyn parhaan-jauhopussin kyljessä on suht kelpo resepti, joka taipuu myös limppuihin. Omaan makuun lisäsin siihen vähän enemmän suolaa sekä vähensin oleellisesti vehnäjauhon määrää ja tein "pikahapatuksen" taikinalle. 


Aterialla söimme ruisleivän kyytipoikana - avokadoa, katkarapuja ja smetanaa.


KANA-kookos KEITTO

500g maustamattomia broilerin rintafileitä
2 punasipulia
3 porkkanaa
2 paprikaa
1 yksikyntinen valkosipuli
1 tölkki kookosmaitoa
1 litra vettä
2 kanaliemikuutiota
2tl kuivattua inkivääriä
1tl kurkumaa
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa maun mukaan
sekä pari kiekkoa täysjyvä-nuudeleita
loraus öljyä
tuoretta korianteria




Kuutioi "kanat" suupalan kokoisiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Pilko paprikat. 

Laita kattilaan loraus öljyä ja paista ensimmäiseksi kananpaloihin hieman ruskistunut pinta. Lisää joukkoon sipulit, porkkanasoirot ja paprika. Mausta tässä kohtaa inkiväärillä ja kurkumalla, pyörittele paistosta sen aikaa, kunnes mausteista alkaa irrota makua (tuoksua). 

Lisää vesi ja kanakuutiot, lämmitä kiehuvaksi. Kumoa joukkoon kookosmaito sekä puolikkaan sitruunan mehu. Keittele alhaisella kiehuspisteellä kypsäksi. Mausta suolalla. Lisää joukkoon nuudelit ja keitä vielä sen verran, että ne ovat kypsiä. Tarjoa tuoreen korianterin kanssa.

Inspiksen tähän sain blogista Anna ja Sebastian ja niin meillä, kuin heilläkin....keitto syntyi olemassa olevilla tarvikkeilla :)






Kukkuluuruu, saas nähdä mitä tälle vkoa kuuluu :)

2 kommenttia:

  1. Shakkia ei ole koskaan tullut kunnolla pelattua enkä varmaan muistaisi enää sääntöjäkään.
    Ihania herkkuja ja niin kotoisa tunnelma kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kat! Kotoilu on kyllä mukavaa puuhaa....tuosta tulikin mieleen, jos vaikka hoitaisi siivouksen jo tänään pois alta ;)

      Poista