maanantai 10. elokuuta 2015

Ruokaa, viikonloppua ja kolmen euron garderobi

Nämä loman jälkeiset työviikot ovat menneet aivan kiitäen....tuntuu, että paljon nopeampaa kuin itse loma :)

Viikonloppu sujui varsin leppoisissa tunnelmissa....siis enimmäkseen laiskotellessa. Perjantain pyhitin tunnelmointiin (villakoirien juostessa) = ilta oli lämmin, valot minimiin, kynttilöihin liekkiä ja villasukat jalkaan....siivous tuli siis hoidettua tosi nopeasti ;)

Lauantai vietettiin nuoren miehen kanssa kaksin, joten työtehot ei nousseet silloinkaan kovin oleellisesti ja vielä vähemmän sunnuntaina, kun miehet lähti jenkki-fudis turnaukseen Helsinkiin ja minä olin koko päivän yksistäni.

En muista milloin olisin viettänyt näin "tehottoman" vkonlopun, mutta näin se vaan on, että niitäkin tarvitaan.






No, sitten tämä kolmen euron arvoinen päivän asu. Sanomattakin on selvää, että noin pienellä rahalla ei löydä kuin seconhand vaatteita.....mutta ne löydöt tekevätkin vielä onnellisemmaksi! Mulla kävi taas niin tuuri = tuolla rahalla löytyi täysin uuden veroiset Onlyn farkut, nahkavyö, pellavapaita ja sandaletit.



Sananen naisellisista "hömpötyksistä".......mähän harrastan niitä suhteellisen harvoin (selkeästi pitäisi harrastaa useammin) ja kun niin teen, niin viime aikoina tuo perheen nuori mies 11v on lahjomattomana "tyyliguruna" teilannut lähes kaiken :D 

Vaalean sininen baby blue kynsissä = värissä ei ole mitään vikaa, mutta se ei vaan sovi sulle yhtään

Päälle linttasin sanomalehti-printit = tässä kohtaa tuon suloisen nassun hymykuopat viestivät kaikilla tavoin "älä anele"

Kaiken kukkuraksi kävin ostamassa Glitteristä siirto-tatskoja......niistä ei tullut tuomiota, mutta.......


......yksi printti sai lapsen "luovuuden" valloilleen = leikkaa tuosta ylhäältä pari reunimmaista sormea pois ja laita tatska kämmenselkään :D

Keskustelut on käyty kaikella lämmöllä ja pilke silmäkulmassa....mutta ei ole yhtään hassumpaa sekään, että koulu starttaa tällä vkolla <3


VUOHENJUUSTO KANAhampurilaiset PORKKANAsämpylöillä


PORKKANAsämpylät (8kpl)

21/2dl maitoa
puoli pussia kuivahiivaa
11/2dl ruisjauhoja
loraus tummaa siirappia
vajaa 1tl suolaa
21/2dl hienoksi raastettua porkkanaa
noin 5dl vehnäjauhoja
1/4dl oliiviöljyä

Sekoita ruis-ja vehnäjauhot keskenään. Raasta porkkanat. Lämmitä maito +42 asteiseksi ja lisää joukkoon kuivahiiva, suola, siirappi ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää öljy sekä porkkanaraaste. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi ja anna taas kohota. Paista 225 astetta ja noin 10 minuuttia. 



Hampurilaisten täytteinä kanaa, paistettua vuohenjuustoa, salaattia ja kastikkeita maun mukaan.

Hamppareiden kylkiäisenä Galia-melonia, ilmakuivattua kinkkua ja ruohosipulia.



Mukavaa alkanutta viikkoa! Takana on muutama lämpöinen päivä ja kovasti toivon, että säät hellisivät meitä vielä :)


6 kommenttia:

  1. Kylläpä olet tehnyt hyvät löydöt ja samaa mieltä kuin Sanna, että kynnet ovat hienot. Lisäksi ne sopivat tuohon asuun kuin nenä päähän. Kivaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anu :) Mä olin ja olen kyllä tyytyväinen löytöihin.....kolmen euron köyhtyminen sai hymyn huulille :)

      Poista
  2. Ihan superhyvät löydöt olet kyllä tehnyt. Mä olen yrittänyt etsiä just ton tyyppisiä farkkuja jo kauan. Tuntuu että kun joku on muotia, niin sit mitään muuta ei ikinä mistään saa. Haluaisin just tietyllä puntin leveydellä olevat farkut, mutta tuntuu että on vaan pillifarkkuja tai sit ihan järjettömillä trumpettilahkeilla olevia farkkuja.... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Nanne....mä tiedät just, mistä puhut! Viime aikoina on ollut paljon pillejä ja vieläpä tosi korkealla vyötäröllä.....ei kiitos. Syksyn uusin tuuli onkin sitten noi järjettömän leveät trumpetit....kiitollinen malli lantioseudulle....mutta ei kiitos. Onlyn mallistossa oli pitkään Ebba, joka oli niin mun makuun....mutta nyt sitäkään ei enää saa kuin Jenkeistä tilattuna. Mielekkäiden farkkujen löytäminen ei ole kyllä helpointa hommaa :)

      Poista