keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

NÄLKÄINEN NUORI MIES

Nyt saatte enimmäkseen ruokaa tuutin täydeltä! Kun perheen vakio kalustoon kuuluu kaksi miestä, joista toinen on kasvava nuori mies ja alati nälkäinen....niin ruokaa on oltava vähän väliä joka lähtöön.

Tässä muutamat kuluneelta viikolta.


RUIShampurilaisia ja PORKKANAranskiksia GRILLATTUNA

Tämä on helppo ja nopea vaihtoehto grillauksiin. Sama setti toki syntyy ihan sisälläkin. Rukiisten hampurilaisten rinnalla toimii tosi hyvin makeahkot porkkana-ranskikset.

Tähän tarvitaan ruisleipää, jauhelihapihvi-värkit oman maun mukaan, porkkanoita, öljyä, mausteita, jotain tuoretta ja kastikkeita (meillä suoraan kaupan hyllystä - paprika ja kurkkumajoneesia)


No, sitten seuraava setti.....


Alla olevat perunat on muuten mun ruukkuistutusten satoa.....niin nättejä :)

POSSUNkylkiä ja tiristettyjä PERUNOITA

Tämä ruoka on todella hyvää, maukasta ja edullista....mutta ei synny aivan nopeasti. Itse ostin tällä kertaa puoli metrisiä kylkipaloja, siis sen kokoisia, jotka mahtuvat juuri ja juuri sekä grilliin että uuniin.


POSSUNKYLJET

Hierrä possunkylkien pintaan suolaa. Kypsennä uunissa 200C ja 30min, laske uunin lämpötila 150C ja jatka paistoa vielä 21/2 tuntia.

Sivele pintaan maustekastiketta ja tiristele valmiiksi joko grillissä tai uunissa.





Mulla alkoi neljän viikon lomailun jälkeen taas maanantaina työt. Lomailu on mukavavaa, mutta työtkin on maistuneet! Työjakkara on vuosien saatossa tullut niin tutuksi :)

Seuraava ruoka on sellainen, jota on helppo lämmittää myös mikrossa. Meillehän muuten mikro hankittiin vasta reipas vuosi sitten, lapsen tarpeisiin....turvallisuus syistä.


LASAGNE

1. Valmista ensiksi jauheliha-kastike. Tiristä pekonikuutiot. Lisää jauhelihat ja sipuli, kääntele kypsäksi. Kaada joukkoon tomaattimurskeet, mausta ruokosokerilla, suolalla ja pippurilla. Keittele hiljakseen miedolla lämmöllä noin 20minuuttia ja mausta lopuksi oreganolla.




2. Valmista juustokastike. Sulata kattilassa voi, lisää joukkoon jauhot ja pyörittele niitä sen verran että rasva imeytyy, mutta EI ruskistu. Kaada puolet maidosta ja sekoittele koko ajan, kunnes kastike alkaa saostumaan. Lisää loput maidot ja kiehuttele miedolla lämmöllä valmiiksi. Mausta ja lisää lopuksi juustoraaste.


3. Kokoa lasagne kerroksittain. Lasagnelevyjä tähän meni 15kpl. Pinnalle vielä kerros juustoraastetta ja kypsennä uunissa 180-200 astetta ja noin 30-40 minuuttia.

Meidän B-pentueelle tuli ikää 5 vuotta! Tässä vanha kuva ruuhkaisesta maitobaarista :)

Mukavaa keskiviikkoa jokaiselle:)

4 kommenttia:

  1. Kiitos taas inspiroivasta blogista! Sinun ruokakuvat on kyllä ihan huippuja! Nätisti jaksat laittaa ruoat tarjolle. Miten teit nuo porkkanaranskikset? Hyvää loppukesää :)
    -Kiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kiti :) Porkkanat pilkoin tikuiksi pestyinä ja raakoina kuorineen, pyörittelin kevyesti öljyssä ja sitten vaan tiristelyt grillilevyllä + lopuksi maustaminen. Kivaa kesää sullekin :)

      Poista
  2. Nam mitä herkullisia ruokia taas :) Tässähän iski nälkä heti :) Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista