lauantai 13. syyskuuta 2014

UUNIomppuja, aamukastetta ja illan hämyä

Syksyn säät ovat olleet kyllä aivan mahtavat, kumpa niitä riittäisi vielä pitkään! Heräsin taas tänäkin aamuna kukonlaulun aikoihin ja hipsin ensimmäisenä ihmettelemään aamun hiljaisuutta pihamaalle.

Aamukaste oli kerääntynyt hauskasti ruukkuihin istuttamieni hopeämättäiden päihin :)



Omppuja riittää ja riittää! Tämän päivän jälkkäri syntyi siis niistä.


Uuniomenat (6kpl)

6 omenaa

Täyte:
11/2dl kaurahiutaleita
1/2dl sokeria
50g voita
1/2dl mantelitahnaa

Marenkikuorrutus:
2 munan valkuaista + vajaa 1/2dl sokeria

Leikkaa omenoista kansi pois ja poista siemenkota omenaporalla. Sulata voi ja sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään. Täytä omput kaura-manteliseoksella. Paista 180 astetta ja noin 15 minuuttia.

Vatkaa valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Pursota omppujen pintaan ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile joko jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa.


Mun väliovien maalausurakka jatkuu edelleen, vuorossa on ovi 5/6. Maalikerroksen kuivumista odotellessa tuli tehtyä mantelitahnaa ja viimeisteltyä kesän käsitöitä.


Mantelitahna

2pss kokonaisia manteleita (a´80g)
loraus öljyä

Paahda manteleita kuumalla ja kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes saavat hieman väriä. Laita mantelit ja pieni loraus öljyä tehosekoittimeen ja hurruuttele, kunnes tahna on tasaista.




Mä tein kesän aikana kaikkiaan kolme työtä Molla Millsin Virkkuri 2:n ohjein. Tonkan ja pari sankoa, joista toisen kahvoilla ja toisen kannella.

Koko kesän sangon kansi on odottanut nuppiaan! Nuppia, joka oli jo olemassa, mutta en vaan saanut aikaiseksi :) Tänään ryhdistäydyin senkin osalta.




Puutarha sai vielä vähän lisää tunnelmaa. Meillä on täällä sellainen sekatavara-kauppa (Sopuraha), josta löytyy euron tori. Monta pitkää pöytää täynnä tavaroita, jotka kaikki maksavat euron. 

Sieltä tuli poimittua matkaan lasisia tuikkukippoja.


Nyt riennän saunaan ja sitten illan leffan äärelle. Ihanaa lauantai-iltaa :)

4 kommenttia:

  1. Hauska idea tuo uuniomenoiden marenkihuntu! Mihin käytät tuota mantelitahnaa? Se kuulostaa mielenkiintoiselta. Lököä lauantai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelitahnaa käytin tällä kertaa tuohon omppureseptiin, mutta muuten sitä voi käyttää levitteenä, dippailuihin tai vaikka makua antamaan itämaisiin ruokiin. Sen tekeminen on helppoa ja niin paljon halvempaa kuin ostaminen valmiina.

      Poista
  2. Olet kyllä melkoinen tehopakkaus :) Kaikkea ihanaa taas syntynyt ja voi kuinka ihana tunnelma tuosta teidän terassin kuvasta syntyy <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja heh, mä olen vähän sellainen "tuulella kulkeva" ;) Tuo meidän terassialue on syksyllä kauneimmillaan, vielä kun viiniköynnös saisi oikein punaisen syysvärin :)

      Poista