lauantai 7. kesäkuuta 2014

Parit RAPARPERI-reseptit ja kiva kirpparilöytö

Mä olen niin lomalla!!Onneksi tuo kesäkin saapui samanaikaisesti :) Sain sisareltani kilo tolkulla raparpereja, joten loma tuli startattua säilöntäpuuhilla.

RAPARPERIMEHU (3litraa)

2 litraa raparperin varsia 
2 sitruunan mehu + toisen sitruunan kuoriraaste
nippu tuoretta minttua
vaniljatanko halkaistuna
2dl sokeria
2dl ruokosokeria
3 litraa vettä

Pilko raparperit sentin viipaleiksi KUORINEEN - kuoresta syntyy kaunis väri mehulle. Laita kattilaan kaikki muut ainekset paitsi raparperit. Kiehauta keitos ja lisää raparperit joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 15min. Jäähdytä, siivilöi mehu harson läpi (tällä tavoin saat kirkkaamman mehun) ja pullota puhtaisiin pulloihin.

Raikasta kesäjuomaa, jonka lantraamiseen sopii niin vesi kuin vichy.





Tein SPR:n kirpparilta kivan löydön! Tukevan ja ajan patinoiman metallitarjottimen, joka irtosi 3€:n hintaan!! Tarjottimille löytyy aina käyttöä ja niitä ei ole koskaan liikaa. Tässä oli taas sitä jotain :)




RAPARPERIPIIRAKKA

Resepti on hieman muunneltu versio Maisemakahvilan piirakasta. Tällä ohjeella syntyy piirakkavuoallinen ja ohjeen tuplaamalla uunipellillinen.


MURUSEOS:
4 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
1 tlsoodaa
1 1/2 tlvaniljasokeria
125 gvoisulaa
POHJATAIKINA:
noin 2/3muruseoksesta
1 dlmaustamatonta jugurttia
1kananmuna
TÄYTE:
1/2 litraaraparperipaloja
250grahkaa 
1 dlruokosokeria
1kananmuna
2tlvaniljasokeria
PINNALLE:
noin 1/3muruseoksesta

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut jugurtti ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle piirasvuoalle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle kuoritut ja pilkotut raparperiviipaleet.
4. Sekoita rahka, ruokosokeri, muna ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 


Lopuksi vielä pihan kastelupuuhiin kiva parin euron hankinta, joka hyväntuulisuudellaan huuteli kaupanhyllyllä :)


Mukavaa lauantaita....nyt meikäläinen rientää ruohonleikkuuseen!


2 kommenttia:

  1. Minä olen tehnyt muutaman kerran tuolla samalla ohjeella raparperipiirakkaa ja se on kyllä ihan mielettömän hyvä ohje.

    VastaaPoista