tiistai 19. marraskuuta 2013

Marinoitu pastasalaatti

Tänään oli taas kerran meidän perheen miesten treeni-ilta. Heitä varten tirisi liedellä tikkulihainen soppa "iltapalaksi" ja samoilla askelilla syntyi tämä marinoitu pastasalaatti.....lähinnä mulle huomisen työpäivän lounaaksi.

No, summa summarum...kaikkea syntyi taas yli omien tarpeiden :) Jos meidän ovea kolkuttausi oikeasti nälkäinen, niin kyllä, mulla olisi tarjota kippo ruokaa.

Pastasalaatti: 4 kourallista pastaa, 1 munakoiso, 1 paprika, 1 sipuli, 1pss Provencen salaattisekoitusta sekä pari lampaan kypsää sisäfilettä. Keitä pasta ohjeen mukaan, kuutio munakoiso ja kiehauta minuutin verran. Anna jäähtyä sekä pastan että munakoison. Loraus sitruunaa estää munakoisoa tummumasta.

Valmista marinadi: 1/2dl sokeria, 1/4dl viinietikkaa, loraus öljyä ja ripaus suolaa. Sekoita astiassa pasta, munakoisot, kuutioitu sipuli ja paprika sekä viipaloitu lammas. Lisää marinadi sekä salaatti. Mausta yrteillä.

Lampaan tilalle tähän salaatin perusrunkoon passaa niin kala kuin kanakin. Vaihtamalla mausteyrtit syntyy balanssi. Kalalle tilliä, persilja sopii kaikkeen jne.


2 kommenttia:

  1. Joskus melkein toivoisi, että joku nälkäinen tosiaan soittelisi ovikelloa ja voisi tarjota ruoka, jatkuvasti sitä tehdään ja aina sitä kuitenkin on...äiti ja isä on jo pitkään pyytänyt joulun aikaan muutamia "nälkäisiä" syömään, hieno tapa minusta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin samaa mieltä! Asia on ollut mielenpäällä monta kertaa....ehkä tämän minäkin joskus toteutan tavalla tai toisella :)

      Poista