keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Hunajainen saksanpähkinäleipä

Tänään ollaan nautiskeltu ja täytetty tupa vastapaistetun leivän ja pullan tuoksulla. En montaa kertaa ehtinyt riipaista kanelitankoa raastimessa, kun poikanen ampaisi huoneestaan todeten, että sä teet pullaa <3 Kanelin tuoksu on potenssiin kymmenen tällä tavoin.

Saksanpähkinäleipä: 1dl saksanpähkinän sydämiä, 25g tuorehiivaa tai 1/2pss kuivahiivaa, 21/2dl vettä, 1rkl saksanpähkinäöljyä, 1tl suolaa, 1rkl hunajaa ja noin 6dl vehnäjauhoja. Jos haluat rukiisemman vaihda puolet jauhomäärästä ruisjauhoihin.

Laita pähkinät kattilaan tilkkaan vettä, kiehauta ja anna jäähtyä liemessä. Toimenpide tekee pähkinän rakenteesta leikkautuvamman. Sekoita hiiva lämpimään veteen, lisää joukkoon mausteet ja veitsellä rouhitut pähkinät sekä jauhot. Sekoita taikina ja anna kohota noin 30 minuuttia. Vaivaa taikinasta kuplat pois jauhotetulla alustalla, jaa taikina kahtia ja pyöritä tangoiksi. Kieputa tangot korkkiruuvin tavoin toisiinsa, anna kohota toiset 30 minuuttia ja paista 200 astetta noin 20 minuuttia.




4 kommenttia:

  1. Minun on pitänyt jo kauan tehdä saksanpähkinäpatonkeja. Pähkinätkin ovat valmiiksi ostettuina, mutta aina niiden edelle on kiilannut jokin toinen houkutteleva resepti.

    VastaaPoista
  2. Ihana käydä täälllä haukkaamassa näitä tunnelmapaloja, liian harvoin vain tulee kommentoitua, mutta monta postauksellista on taas herkkuja ja ihanaa leppoista kotioloa :) täällä ollaan edelleen flunssassa, ei meinaa hellittää millään....pihkura...oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis onko sulla aina vaan sama flunssa?? Auts :/ Parempia vointeja, yritähän ottaa vkonloppu levon kannalta!

      Poista