torstai 7. marraskuuta 2013

herukkaLIMUA, bataattileipää ja porkkanasämpylää

Mukavan puuhakas torstai! Mulla on jotenkin erityisen hyvin nykyään energiaa torstaisin. Buustia antaa huominen, perjantai :) Tein tänään vielä toisenkin setin sytykeruusuja ja siinä rinnalla leipää, sämpylöitä ja limua.

Leivät ja sämpylät syntyivät samalla reseptipohjalla. Leivissä lisänä bataatti ja sämpylöissä porkkana.
Limsakoneella tuli tehtyä ja pullotettua setti punaherukka-limsaa.

Taikina leiville 2kpl tai sämpylöille 20 kpl:
1dl vettä, 50g tuorehiivaa tai 11/2pss kuivahiivaa, 4dl rasvatonta luonnon jogurttia, 3rkl siirappia, 2 tl suolaa, 4dl ruisjauhoja, n.8dl vehnäjauhoja, 50g voita. Sämpylöihin tuli 4dl raastettua porkkanaa ja leipiin yksi kypsä ja soseutettu bataatti.

Sekoita hiiva lämpimään veteen, lisää ruisjauhot, jogurtti ja sula rasva. Anna tekeytyä puolisen tuntia. Mausta taikinapohja siirapilla ja suolalla, lisää bataattisose tai porkkanaraaste sekä vehnäjauhot. Anna kohota tuplaten, vaivaa taikinasta kuplat pois ja leivo leiviksi tai sämpylöiksi. Paista sämpylöitä 220 astetta ja noin 15 minuuttia. Leivät vaatii 230 astetta ja noin 25 minuuttia.






4 kommenttia:

  1. Oletpa sä ollut ahkera!! :) Oikein hengästyin itse kun luin sun tekstiä!! :)
    Tuota bataattileipää täytyy kyllä joskus testata. Bataatti on niiiiin hyvää!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä yllättää itsensäkin tehokkuudella, ei tosin ole joka päiväinen olotila :)

      Poista