keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Koirien raakaruokinnassa tuli taas oppirahat maksettua...

Loppusaldona koiran suolitukkeuma, joka vaati eläinlääkärillä 1,5 tunnin suolihuuhtelut, että tilanne saatiin korjattua. Miksi näin pääsi käymään? Kerronpa nyt teillekin omakohtaisen kokemuksen ja samalla varoituksen sanasen aiheeseen liittyen.

Väärän liha-luusuhteen vuoksi koiran peräsuoleen oli vähitellen päässyt syntymään luumurskeinen kalkkitukos - kooltaan 5cm x 7cm. Tämänkin kokoinen tukos päästi vielä läpi ulostetta ja ruoka maittoi koko ajan. Hälyytysmerkkinä ainoastaan koiran suurempi tarve punnata pihalle jotain kuin mitä tuli.

Meillä se väärä lihaisten luiden osuus, helposti syötävässä muodossa, on ollut max 50% eikä todellakaan joka päivä ja sekin oli liikaa. Eläinlääkärin mukaan 35% riittää. Hämmentävintä tässä on se, että se ainoa ns. Virallinen ohjeistus, jolla moni aloitteleva barffaaja lähtee liikkelle kertoo lihaisten luiden osuuden olevan jopa 60-70% päivittäisestä ateriasta.

Tapahtuneen valossa, kun asiasta on keskusteltu useamman tahon kanssa, niin lähes kenenkään koiran pakki ei kestä tuota ohjeistuksen suositusta.

Meillä jatketaan barffausta, mutta kattaus meni uusiksi!

P.s Ihme päivämäärä kirjautui tähän, tämä on siis päivätty 12.4

Kuva on omista arkistoista, mutta ei liity tapahtuneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti