sunnuntai 25. lokakuuta 2015

SYKSYISIÄ puuhasteluja

Näin se on taas tamäkin viikonloppu kohta "ehtoopuolella". Viikonlopun aikana olemme nautiskelleet perheen nuoren miehen kanssa etana-ateriasta...yksi hänen suosikeistaan texmexin rinnalla :)

Pihamaatakin on pitänyt "paketoida" kesän jäljiltä. Syksy on ollut sen verran leuto, jotta tähän saakka olen noita hommia venyttänyt.

Kudinpuikotkin on taas naputtaneet, lapselle lapaset ja työnalla itselle villasukat.



ETANApannut, PATONKIA JA JUUSTOJA

Etanapannut tein Maku-lehden ohjeella KLIK, sovelletuna kahdelle.

Mitä muuta? Kaupan pakastealtaasta valkosipuli-patonkia, sinihomejuustoa, goudaa ja parmesaania hunajalla sekä rypäleitä.



Alunalkaen olen tehnyt nämä "rinkulat" talvisiin kattauksiin servetti-renkaiksi. Siis silloin, kun oli vielä Novitalta Huopaset-lankaa tarjolla. Mihin ihmeeseen se lanka katosi? Juu, tilalle tuli lanka nimeltään Joki, joka ei ole yhtään samankaltainen ominaisuuksiltaan. 

No, joka tapauksessa, nämä toimivat hyvin myös kuumien etanapannujen kanssa.


Syys-puuhia! Meillähän ei ole suuren suuri piha, mutta voin kertoa, että mäntyjä neulasineen sitten senkin edestä! Kyseisiä puitahan on viime vuosien aikana kaadettu useampikin...mutta edelleen näitä riittää...ja riittää :D





LIHAMUREKE kermaPERUNOILLA


LIHAMUREKE:
800g sika-nautaa
vajaat pari pussia sipulikeitto-aineksia
1prk kermaviiliä
korppujauhoja
2 munaa

1prk feta-kuutioita
yrttimausteita maun mukaan

Sekoita keskenään kermaviili, sipulikeitto-ainekset, munat ja korppujauhot. Lisää joukkoon jauheliha ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoon (öljytyllä leivinpaperilla). Levitä pintaan feta-kuutiot ja yrttejä maun mukaan. Rullaa mureke kasaan, sulje veden avulla pinnat ja paista 200 astetta ja noin 35-40 minuuttia.



KERMAPERUNAT pannulla

Raakoja perunoita kuutioituna (kuorineen)
loraus öljyä
perunamaustetta
ruokakermaa



Eilen sain valmiiksi lapselle (joka tykkää väreistä) lapaset ja tänään olen sitten jo ehtinyt laittaa alulle villasukat, itselleni :)





Mukavaa sunnuntaita! Tällä hetkellä mulla on peukut tanassa SJK:n loppuotteluun!!!


6 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia kaikki mutta itse jäin jumimaan tuohon ekaan, voi apua miten ihanat valaisimet!
    Nyt lähen kurkistelemaan miten oot ne tehnyt, toivottavasti löydän ohjeen :)
    Kivaa sunnuntaita sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kirsi! Blogin vasemmalta laitaa löytyy ohjeet betonivalaisimiin....osa tarvittavista tarvikkeista on hyvin lähellä sua ;)

      Poista
  2. Kauniita kuvia. Oi, miten herkullisen näköisiä ruokakuvia. Etanoita en ole koskaan syönyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati :) Etanat ovat niin hyviä (meillä tykkää jokainen) ja samanaikaisesti ruokana jotain sellaista, joka jakaa vahvasti mielipiteet kahtia. Kannattaa kokeilla, jos yhtään tuntuu siltä. Helpolla hyvää :)

      Poista
  3. Nuo sun ruokakuvat on kyllä aina niin hyvänmielen kuvia. jaksat aina panostaa tuohon ruuan esillelaittoon, minkä sanotaankin olevan puoliruokaa. Itsellä se jää aina vähän vaiheeseen.... :/ Mutta kun on aina olevinaan niin kova kiire ruuan kimppuun!! ...ja juuri kun paasasin kiireettömyyden puolesta.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne <3 Toki en kyllä minäkään aina kattaukseen panosta, toisinaan meillä on ihan noutopöytä suoraan keittiöstä kaikkien tiskien keskeltä :)

      Poista