torstai 4. huhtikuuta 2013

Appelsiinijuustokakku...

Ja valmistuksen hauska vahinko, joka täytyy uusia! Hätäistä voi siis onnistaakin :) Kyse on siis tuosta appelsiini-kerroksesta, jonka laitoin kakun pintaan ja joka sitten löytyikin keskeltä kakkua. Kerron nyt teillekin, miten tämä onnistuu...

Pohjan tein kaurakeksi-ohjeella: 2,5dl kaurahiutaleita, 1tl leivinjauhetta, 3/4dl sokeria, 1,5 rkl vehnäjauhoja, muna ja 75g sulaa voita. Kaikki sekaisin ja uuni 175astetta 8-10 minuuttia.

Täyte: 2dl kermaa vaahdotettuna, lisää joukkoon 2,5 dl Flora vaniljakastiketta ja vatkaa vielä vähän, 2tl vaniljasokeria, 1 appelsiinin mehu sekä kuoriraaste, 1 limen mehu sekä 6 liivatetta. Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa useamman tunnin verran.

Pinta joka löytyi keskeltä kakkua: 3 appelsiinin mehu kiehautettuna ja lisättynä 1 liivate. Ja sitten se vahinko - kaada kuumana hyytyneen kakun päälle ja laita taas jääkaappiin hyytymään.

Kun otin ns. Valmiin kakun kaapista, jäin ihmettelemään, mihin se pinta katosi? No, sen korvaamiseksi aloin sitten väkertämään sokerikuorrute-koristusta ja kun ekan palan leikkasin, löytyi sitten se kadonnut appelsiini-kerroskin :)





2 kommenttia:

  1. Siis toihan on noin paljon paremman näkönen! Onnistunut vahinko:)

    VastaaPoista